2001 opel omeganın kadranındaki km sayacı neden manuel bilen var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrastra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
2001 opel omeganın kadranındaki km sayacı neden analog bilen var mı?

abi sizce basit kaçmamış mı yanında renkli ekran yol bilgisayarı war !

omegace6.jpg

omega2hl3.jpg

Son düzenleme:
Lise 2'deyken Omega'nın tanıtımını yapmıştım okul gazetesinde, oradada mondeosu olan bir öğretmen(gıcıklığına) bana aynı soruyu sordu bende ''ford mondeonun(bir önceki nesil) orta konsolunda neden analog saat varsa Omega'da da ondan km sayacı analog'' demiştim... Hey gidi günler hey...

Açık görüşüm zaten eskimiş bir modeldi ve yenilenemedi malesef yakıştığınıda düşünmüyorum ama mühendislerin illaki bir bildinin olduğu düşüncesindeyim, değilsede GM'nin Opel'i ne kadar sıktığının bir göstergesi olarak yorumlanabilir...

öylede 98 astrada bile dijital km sayacı war!

ilginç omega gibi bir üst sınıf araç için şaşırtıcı muhakkak bir nedeni vardır

arkadaşlr üst sınıf araçlarda klasik çizgileri firmalar kullanabiliyor sıfır mercedeslerdede anolog saat var tamamen tasarım olsun diye koymuşlar bentleyler mesela komple ahşap bir binseniz arabaya dersinizki 1940 model bir arabanın içine oturdum yani bu birazz bence satış yapdıkları kesimle ilgili adamlar bu araçları ortayaş üstü kesme yapdıkları için genelde o kesme onların tarzına uygun klasik çizgiler kullanıyorlar..

arkadaşlr üst sınıf araçlarda klasik çizgileri firmalar kullanabiliyor sıfır mercedeslerdede anolog saat var tamamen tasarım olsun diye koymuşlar bentleyler mesela komple ahşap bir binseniz arabaya dersinizki 1940 model bir arabanın içine oturdum yani bu birazz bence satış yapdıkları kesimle ilgili adamlar bu araçları ortayaş üstü kesme yapdıkları için genelde o kesme onların tarzına uygun klasik çizgiler kullanıyorlar..

mantıklı bir açıklama

bencede

Mantıklı bir açıklaması falan yok, 2001 Opel Omega o sırada zaten uzun süredir piyasada olan bir modeldi, ilk çıktığında da dijital gösterge o kadar yaygın değildi ve yıllar geçtikçe de bu değiştirilmedi. Gösterge tablosu genel de nasıl çıkarsa öyle gidiyor. Aynı senelerde Honda CR-V jiplerde de km sayacı analog'tu.

(bu arada doğru sözcük analog, manuel değil, dijitalin tersi manuel değildir, bu karışıklık dijital klima/manuel klima konusunda da var, dijital klima diye birşey yoktur, otomatik klima vardır yada manuel klima vardır, dijital olan klimanın göstergeleridir)

Analog saat konusu ise bambaşka bir mevzu, tamamen analog saat kadranları dijitallere göre daha lüks durduğundan yapılmakta.

ona bakarsanız pheaton da anolog saat var araba 350 bin ytl
6rfl1.jpg

Geri