2001 opel omeganın kadranındaki km sayacı neden manuel bilen var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar celallenmeyin sakin bir arkadaş bir soru sormuş bizde mantık yürüttük arkadaşda resimle koymuş 350 bin ytllik phantomda bile adamlar tasarım için analog saat koymuşlar olabilir.. mercedesdede var olabilir bencede analog km saati dijitale göre daha zengin duruyor daha nostaljik hoş duruyor..

ayrıca öyle külhan beyi gibi dayı dayı mantık yok kesin sesinizi gibi bir üslup yapmışsın bence sakin ol burda konuşuyoruz sakin sakin bir fikrin varsa güzel bir dille analtırsın dinleriz..

analog manuel konusunda ukalalık yapmanada gerek yok sonuçda insanlar istediği gibi yazar okuyan aynı şeyi anlar bana yazmış ha manuel klima ha analog klima ben orda ne demek istediğini anlarım her kezde anlar anladık okumuş çocuksun eğitimli çocuksun takdirnamemi verelim sana...

omegaya gelince omega1993-2003 yılları arasında üretilmiş bir araçdır benim aracım vectra c1 di şimdiki aracım c2 adamlar komple göstergeyi değiştirmişler c1 linkine benzemiyor c2 ninkini bu adamlar 3 yılda değiştirdikleri bir vectranın gösterrgesini değiştiriyorlarda 10 yıldır üretilen ve amiral gemisi olan omegadamı değişmiycekler....

birde crv ile omega ne alaka onuda anlayamadım bari yapmışken doğan şahin palio ile yapsaydın ne aynı sınıfın ne aynı segmentin arabaları..

son olarakda öyle bir yazmışınki sanki omega üretilirken adamların başında durmuşsun gibi.

Emre bey bence siz milleti sakinleştirmeye çalışırken agresif bir giriş yapmışsınız...:D:D:D

Emre bey o yazıyı bana mı yazdınız?? :confused:

Hiç de celallenerek yazmamıştım ben o yazıyı, siz neden kızdınız anlamadım.

yok valla kızmadım hatta keyifli keyifli çayımı içerek yazdım :D :D ben kimseye kızmam her kez benim kardeşim belki yazı yazıyoruz böyle yüz ifadeleri olmayınca karşı taraf sert algılayabiliyor ben sadece jason kardeşim böyle çok keskin yazmış yani hani %100 olaya hakimmiş gibi arabanın başında bilhassa ustalardan arabanın hikayesini dinlemiş gibi ona yorumumu yapdım :D

ARKADAŞLAR OPEL OMEGANIN Bİ ÇİZGİSİ VAR HER ARAÇTA OLDUĞU GİBİ
opelde bu aracında bu karakteri kullanıyor omeganında dıgıtali var yok diil ama genelde analog saat takma sebebi sanırım bu arabaya özgü bi karakteristik özellik olsa gerek yoksa opel bunu yapamazmı ya elinde bol miktarda vdo saati var değişime gerek duymamakta yada anlaşması böyle bilmem kaç senesine kadar sadece tahmin benimkiler :)

bende onu dedim dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyoruz zaten :D bu tip üst sınıf makam araçarında çok klasik nostaljik çizgiler hatlar kullanılıyor genelde ahşap kaplama olsun torpido göğsünd eski usül tasarım amaçlı manuel saatler olsunki bende dijitalden elli bin kat güzel duruyor manuel saat yani o km saatide o çizginin o tarzın devamı olabilir

yoksa banada hiç inandırıcı gelmiyor opel istese iki dakkada değiştirir onu onun için büyük bir değişikliğide gerek yok zaten dijital kadranlı araçları var alır onların birinden entegre eder adamlar arabayı makyajlıyor onda bile değişmedik parça bırakmıyorlar göstergeler dahil 10 yıldır bir kasada hiçmi o kadar basit bir şeyi değişmezler bence o klasik hatların devamı olaak tutmuşlar

banada gerçek ahşapdan böyle içi gerçek döküm krom kaplama falan şimdiki araçlar gibi yalandan uhuyla baliyle kaplama değil :D öyle araçlara bayılıyorum inanlar anlamasada bir bentleynin üstündeki ceviz ağacının arabanın üstüne oturması 3 gün sürüyormuş kaplama olmadığı için bence zaten donanım falan hikaye bu tip el emeği göz nuru şeyler çok değerli

Arkadaşlar,

Bunun estetikle ilgisi yok. Omega üretime geçmeden önce maliyetten olsun, daha uygun olduğu için olsun, yada başka bir sebepten ama bir şekilde analog kullanılmasına karar verilmiş. Öyle de gitmiş.

Opel istese 2 dakikada o göstergeyi değiştiremez. Otomobiller komplike üretimlerdir, he deyince ufacık bir vidası dahi değişmez. Gösterge üreticisi firmayla uzun soluklu bir anlaşmaya gidilmiş olabilir, toplu satınalma yapılmış olabilir, bir şekilde aracın içine yeni bir elektronik cihaz konmasına sıcak bakılmamış olabilir (sadece gösterge değil, buna bağlı bir çok bileşenin de değişmesi gerekebilir), olabilir de olabilir.. Estetik olmasını isteseler, analog dahi olsa daha estetik birşey konurdu oraya..

Analog olsun yahu, ne olacak yani, o göstergenin analog olması Opel'i dandik bir marka yapmaz ki. Analog olsun istemişler, analog koymuşlar..

ps. bir üretim tesisinde çalışan satınalmacı olarak, üretim mentalitesini bildiğim için bunları söyleyebiliyorum, yani tekrar ustanın başında mıydın falan diye dalga geçmezseniz sevinirim.

Arkadaşlar,

Bunun estetikle ilgisi yok. Omega üretime geçmeden önce maliyetten olsun, daha uygun olduğu için olsun, yada başka bir sebepten ama bir şekilde analog kullanılmasına karar verilmiş. Öyle de gitmiş.

Opel istese 2 dakikada o göstergeyi değiştiremez. Otomobiller komplike üretimlerdir, he deyince ufacık bir vidası dahi değişmez. Gösterge üreticisi firmayla uzun soluklu bir anlaşmaya gidilmiş olabilir, toplu satınalma yapılmış olabilir, bir şekilde aracın içine yeni bir elektronik cihaz konmasına sıcak bakılmamış olabilir (sadece gösterge değil, buna bağlı bir çok bileşenin de değişmesi gerekebilir), olabilir de olabilir.. Estetik olmasını isteseler, analog dahi olsa daha estetik birşey konurdu oraya..

Analog olsun yahu, ne olacak yani, o göstergenin analog olması Opel'i dandik bir marka yapmaz ki. Analog olsun istemişler, analog koymuşlar..

ps. bir üretim tesisinde çalışan satınalmacı olarak, üretim mentalitesini bildiğim için bunları söyleyebiliyorum, yani tekrar ustanın başında mıydın falan diye dalga geçmezseniz sevinirim.

Söylediklerinize katılarak eklemek isterim o zamanın teknolojisiyle bu zamanın teknolojisi ve üretim teknikleri bir değil hadi belki şu anda böyle bir durum makyajlama operasyonlarında değiştirilebilinir ancak Omega'nın üretildiği zaman bunu yapabileceklerini -maliyet açısından- sanmıyorum ki Opel, Omega'yı maklajlamadan önce modelin üretimini bitireceğini açıklamıştır zaten...

tamam mertim böyle güzel açıklayıcı izah edince anlıyoruz hepimiz sağol

e kısaca herkez aynı şeyi yazıyor bunlar sadece tahmie en doğrusunu opel mühendisleri bilir sanırım bakalım bekleyelim yeni kasada neler olacak

Geri