2003 corsa yakıt sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selim61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selim61

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 1.4 enjoy benzinli corsa ile yaptığım hesaplara göre ; 50 tl lik benzinle şehir içi en fazla 80-85 km yol yapabiliyorum yani kilometrede 0,65 tl harcıyor bu araba şimdi anlamadım sizce bu normal midir acaba ?

Son düzenleme:
normal değil elbette ama eski 2001 model opel 1.4 motor corsam ile 0,40-0,45 tl arasını yaktığını hatırlıyorum. senin hesaba gelince 50 tl ile yaklaşık 4.70 ten hesaplarsak yaklaşık 10,5 lt yakıt ile 80-85 km gidebiliyorsan 100 kmde senin araç 12lt gibi bir yakıt yakar. Hİç mi hiç normal değerler değil !!! yakmadan egzozdan dışarı atıyor olmasın???

O zaman derhal arabayı sanayiye göstermem gerek benim sanırım :S

kullanmayla ve trafıkle alakalı,bence cok az fazla,50 kurustan asagı yakan benzınlı yok artık maalesef..

ilk önce bujilerle hava filtrenizi ne zaman değiştirdiniz onlara bakın zaten şu yakıt fiyatlarında diseller bile çok yakıyormuş gibi gelmeye başladı ilk aldığımda dieseli 3 tlye alırken bugün 4.30dan alıyorum benzinde olmuş 4.70 :D

Yakıt olayında hava durumu, trafik, hava filtresi, bujiler, enjeksiyon sistemi falan çok önemli. Az fazla gibi ama ufak bakımları yaptırdıktan sonra ve trafiğin az olduğu yerlerde denemekte fayda var.

Uzun yolda yakıt tüketimi ne kadar peki?

Uzun yolda daha denemedim arkadaşlar aracı alalı 1 ay oldu şoförlüktete biraz acemilik vardı ilk zamanlar gaza fazla yüklenip ayağı debriyajdan geç çekiyordum şimdi biraz daha iyiyim ondan da kaynaklanıyor olabilirmi acaba en kısa zamanda bi uzun yol yapıp sonuçları bildireceğim

Acemilik payı 2 litre :) arabanizda sıkıntı yok bence. İleride az yakmaya başlar.

dinlediğin müziğe göre de yakıt değişebiliyor ;)

arkadaşlar 1.4 enjoy benzinli corsa ile yaptığım hesaplara göre ; 50 tl lik benzinle şehir içi en fazla 80-85 km yol yapabiliyorum yani kilometrede 0,65 tl harcıyor bu araba şimdi anlamadım sizce bu normal midir acaba ?

havaların soguması, ortalama hız, dur kalk trafık, çok kısa mesafelerde araç kullanma vs bunlar yakıt tüketimini inanılmaz arttıran etmenler, benim aracım dizel şuan 6.2 lt tüketimi var ort hızım 46km/h...

Geri