2003 corsa yakıt sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selim61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kullanmayla ve trafıkle alakalı,bence cok az fazla,50 kurustan asagı yakan benzınlı yok artık maalesef..
Yok artık....50 kuruş neredeyse 10 lt/100 km tüketimine yakın bir değer. Mantıklı atalım lütfen.

1 _ uygun devirdemi kullanıyorsunuz ?
2_ vitesleri uygun devirlerdemi değiştiriyorsunuz ?
3_ ani gaz-fren yapıyormusunuz ?

bu kriterleri de değerlendirin

50 olmasında 45 olsun
küçücük scooter yakar oldu neredeyse 20 kuruş ...bırakta arabada yaksın okadar

Yok artık....50 kuruş neredeyse 10 lt/100 km tüketimine yakın bir değer. Mantıklı atalım lütfen.

1 _ uygun devirdemi kullanıyorsunuz ?
2_ vitesleri uygun devirlerdemi değiştiriyorsunuz ?
3_ ani gaz-fren yapıyormusunuz ?

bu kriterleri de değerlendirin

benim tespit ettiğim benzinli araçların yakıtları şu şekilde kendim kullanmadığım için 100 km kaç litre bilmiyorum ama kullanıcının kendisine göre ölçüp bana söylediği km de yakıt 45 ilr 60 kuruş arası arabalar şunlar.
1.4 clio 45 ile 50 kuruş arası.
1.6 otomatik polo 50 ile 60 kuruş arası.

ve LPG li araçlar.
1.4 dacia logan 32 kuruş.
cevrolet cruz 32 kuruş.
bu araçlarında benzinli olması halinde 50 kuruşu bulacakları aşikar.

abi 10 lıtreden aşşagı yakan benzınlı yok,kımse demesın bana 8 lıtre 9 ıtre falan,en az yakanı hemde 10 lıtre yakan..benzın 5 lıra,10 lıtreyle kafadan 500 lıra yapar,motorsıkletler bıle 20 kr yakarken...cok normal bana göre 500 600 lıra yakması..kayınbıraderımde 1.4 benzınlı hyundaı blue era var,daha 8000 kmde araba,km de, 60 kr yakıyor....ama harbıden dınledıgınız muzıkle cok alakalı aracın yakıtı :)

Ben daima bir depo ile 600 km yaparım. en kötü durumda ise yakıt kaliteli değilse 500 km. Ve gittiğimin büyük çoğunluğu şehir içi ve çok yokuş çıkarım. 4,67 tl lik yakıt fiyatıyla bile 600 km gidersem 35 krş ediyor. Bu da 45 lt depo hesabında ama hiçbir zaman 41 lt fazla yakıt almadım ama araç 600 km gidiyor.Şehirdışı 800 km menzile rahat çıkıyor, ayrıca araç dolu ve 100-110 aralığında giderken.
1.4 dacia logan 32 kuruş.
cevrolet cruz 32 kuruş.

1,4 logan 75 Bg lik reno motor, sembolde de aynı motor var ve yakıt canavarı.AYnı şekilde cruz motoru da öyle.Her aracı aynı kefeye koymayın.

Yakıt kaliteside çok önemli.Her zaman BP den alırım ve mümkün olduğu kadar aynı istasyonlardan. Opet sevmem, aracın performansını düşürüyor ve yakıt tüketimini arttırıyor.

Ben daima bir depo ile 600 km yaparım. en kötü durumda ise yakıt kaliteli değilse 500 km. Ve gittiğimin büyük çoğunluğu şehir içi ve çok yokuş çıkarım. 4,67 tl lik yakıt fiyatıyla bile 600 km gidersem 35 krş ediyor. Bu da 45 lt depo hesabında ama hiçbir zaman 41 lt fazla yakıt almadım ama araç 600 km gidiyor.Şehirdışı 800 km menzile rahat çıkıyor, ayrıca araç dolu ve 100-110 aralığında giderken.

1,4 logan 75 Bg lik reno motor, sembolde de aynı motor var ve yakıt canavarı.AYnı şekilde cruz motoru da öyle.Her aracı aynı kefeye koymayın.

Yakıt kaliteside çok önemli.Her zaman BP den alırım ve mümkün olduğu kadar aynı istasyonlardan. Opet sevmem, aracın performansını düşürüyor ve yakıt tüketimini arttırıyor.
motor modeliniz nedir bilmiyorum 2012 model 1.2 otomatik benzinli opel corsa var mesai arkadaşımda ben önceki mesajda yazmamışım söylediği 45 kuruş civarı yakıyor. sizin araç dizelden avantajlı şu an bundan emin olabilirsiniz.

2010 enjoy 111 1,2 model aracım. 15000 km den sonra motor ancak kendine gelmeye başlıyor yakıt konusunda. daha önce 2005 corsa c 1,2 vardı onda da 600 km den aşağıya az düşerdim. Şimdiki aracımda da hız kontrol var, yakıt ekonomisine katkısı tartışılmaz.

Geri