2004 vectra simit depomu yoksa normalmi tatırayım

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seko40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
8V yada 16V hangisi?
 
Serkan abi yeni farkettim hemşehriymişiz :D
Tofaş'ta doğan şahin motorları neyse Z16XE motorlar da böyle.:D Yani klasikleşmiştir nispeten gaddar motorlardır. Çelik subap olduktan sonra korkmaya gerek yok. Ateşleme bobinleri de 130 TL civarlarında ki bu kullanım süresine oranlanırsa bedava desek yeri.
 
silindir depo taktırdım arkadaşlar simit depoda genelde şamandra bozulma sorunu çabuk oluyormuş,ayrıca lastiği mecburen araçta bulundurmak gerek yine aynı yeri kaplayacak ,bayide silindir depo önerdi 40lt lik taktırdım:)
 
Hayırlı olsun, konuyu yeni gördüm. Cevap vermeye fırsat olmadan montajı yapılmış :)

Belki konuyu sonra gören arkadaşlar olabilir ben eski aracıma (2004 Vectra elegance) 2007'de lpg taktırırken 59 lt'lik simit depo koydurmuştum. Step marka idi yanlış aklımda kalmadı ise.
Tek dezavantajı 1-1,5 cm civarı bir potluk oldu halıda, oda deponun büyüklüğünden bütün gibi görünüyor.
50-51 lt lpg dolduruyordum, uzun yolda durmayı Hiç sevmediğim için çok rahat etmiştim. Yedek lastiğide güzelce sarıp çok yük olacaksa içerisinin durumuna göre aracın başka bir yerine yerleştiriyordum. Diğer durumlarda bagaj filesi ile bagajda sabitti (halen öyle , aracı arkadaşıma sattım, oda bu şekilde kullanıyor)
Hemen hemen ilk çıktığından beri lpg'li araç kullanıyoruz 1 defa silindir kullanmak zorunda kaldım şahin ile, satılmasa idi onuda simit'e çevirecektim :D
Şuanki aracımda da simit depo var, simit olmasından memnunum ama montajı ben yaptırmadığım için aldığı 40 lt uzun yolda can sıkıcı olabiliyor..
 
Geri
Üst