2006 Elegance

kesinlikle iğneleme falan, lütfen yanlış anlamayalım.
yakınımda 2 ay kadar önce bir tanıdığım sunroof'lu tek parça boyalı elegance aracını 30250 ye zor sattı, sebep ise malum 1.6 motor vectra yağ yakar o kasayı kaldırmaz vs. düşünceleri.

Biz aracı mayısta aldık. 5 ay oldu. ne yağ eksiltme gördük nede kasayı kaldırmadığını biraz hantal orası bir gerçek ama hangi 1.6 araç otobanda 210 km yi görebilir? şehir içi ara hızlanmalarında hantal ama devrini alıncada güzel gidiyor. çok ucuza gitmiş bence. ha yanlış anlaşılmasın bizdede var diye piyasasını yüksek gösteriyormuş gibide yapmıyorum şu an aracımıza bir talip bile var verdiği fiyatı yazmıyacam yanlış anlaşılmaya sebeb vermemesi için.

çok hatalı şeyler yazılmış şimdi tek tek hangisini düzeltiyim..

c1 ile c2 arasındaki en büyük fark bırakınız ön farı arka farı motorudur c2 lerde twinport motor vardır..

elegence ile comfort farkına gelince gözle görülür kullanıcıyı etkileyen üç fark vardır biri elektrikli koltuk biri far yıkama biride elektrikli aynalar gerisi o donanımların bazıları sonradan comfortlarada takılır xenon far parksensörü lastikbasınç sensörü arkaperde v.b

bu arada elegancelarda renkli ekran ben görmedim varsa biri bana göstersin..

vectralar elden çabuk çıkar çabuk satılır hiç öyle satılmama derdi yokdur insigniaların bile şu anda ikinci eli oturmadı fiyatları çok oynak ikinci elde gidişide çok çok ağır yani elden zor çıkıyor vectra dediğimiz araç 90 lılardan beri üretilen 20 yıllık bir araç satan yeterki fiyatı uçurmasın ayağı yere bassın vectra c leri ikinci elde c1 c2 diye ayırtetmek yanlışdır 2003 den 2009 a kadar demek daha doğru.. ortalama bir vectra c nin başlangıç fiyatı 2003 modelleri yıpranmışları 21-22 den başlar temizleri 37 bin lere kadar çıkar...

ben nette 4-5 tane 1.6 comfort sahibinin 39 bin istediğinide gördüm ama onları örnek veripde olmayan hayali fiyatlarıda yazmanın bir anlamı yok..

benim için hiç bir zaman değişenin boyanın önemi yokdur zira vectralarda çekiç işlemi uygulanmıyor zaten bir şey olursa resmi servisler direk parça değişimine gidiyor çünkü artık yeni nesil araçların bütün parçaları komponent parçalar..

opel gurubunda önemli olan benim fikrim km dir km si olabildiğince düşük almaya bakın bunu dememin nedeni aldığınız aracın 1.6 olması aldığınız araç 2.0 yada 3.0 araç olsa 150 bini bile geçmiş olsa bir şey demezdim ama vectaralarda motor ufak kasayı zaten kaldırırken yoruluyor o yüzden fazla km lisini ben önermem..

bunun dışında vectram var diye demiyorum hiç öyle markacılıkda yapmam bu forumda bilen bilir opelide en çok eleştirenlerden biriyimdir ama vectra bu paraya parasının fazla fazla hakkını veren bir araç donanım konforu lüksü bir yana uzun yol keyfi harika insanı hiç ama hiç yormuyor orda bir bmw audi mercedes kalitesini yaşıyorsunuz araçda.. zaten vectranın akranı bmw mercedes audi dirki o fiyatlara hiç birini alamassınız..

D Segmentinde yani Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil Sınıfında

Vectranın Rakipleri

Volkswagen Passat
Renault Laguna
Audi A4
Ford Mondeo
Toyota Avensis
Honda Accord

vectranın d segmentinde akranları yukarda yazılı şimdi iyi bakarsanız akranları ya vectradan iki kat pahalı araçlar yada alsanızda elinizde patlıycak yani son sahibi sizin olucağınız araçlardır.. türkyiede kalıplaşmış kemikleşmiş bir vectracı kesim olduğunuda unutmamak lazım..

Son düzenleme:
elegance ve comfort un farklarını yazmanın vakti geldi

1. elektrik ayarlı hafızalı koltuk sol ve sağ ayna ve dikiz aynası
2.Ses sistemi daha kaliteli + 6 cd changer
3.Far yıkama
4.elektrikli katlanır ayna kumandadanda kontrol edebiliosunuz
5.orjinal opel alarm sistemi
6.elektrikli arka perde
7.sağ aynanın geri vitese takıldığında kaldırımı göstermesi
8.Far sensörü gece farların otomatik yanması
9.otomatik far yükseklik ayarını araba kendi ayarlıyor sensörler vasıtası ile
10.comfortta varmı bilmiyorum oto sirkülasyon var klima menüsünde pis ve kötü kokan bir yerden geçiosanız araba otomatik iç sirkülasyona geçiyor.kullanma klavuzunda böyle yazıyordu.
11.Orjinal ön arka park sensörleri çakma sensörlerden değil
12.Lastik basınç sensörü
13.orjinal fabrikasyon mercekli xenon far
14.elegance ın jantları 7 kollu jant
15.arka camlardaki perdeler

ben alırken çok araştırıdım elegance in comforttan en büyük farkı elektrikli hafızalı koltuk ve aynaları. ek olarakda ses sisteminin kaliteli olması 2007 model comfort u olan arkadaşım aracıma bindiğinde ilk dikkat ettini çeken şey ses kalitesi olmuştu. elegance nin hakkını yemeyin comforttan çok fazlası yokmuş falan filan. madem çok fazlası yok niye elegance paket çıkartmış adamlar hafızalı koltuğu yeter ya.vectra ya ilk defa binen adam elini direk koltuk ayarlıyacağı yere atıyor ve bulamıyor bunun koltuğu ayarlanmıyor mu dio adam elektrikli olduğunu öğrenincede öyle bir hoşuna gidiyorki şöforun yanına oturan adamın anlatamam tabi onun hoşuna giden şeyi benide uçuyor

elegance ve comfort un farklarını yazmanın vakti geldi

1. elektrik ayarlı hafızalı koltuk sol ve sağ ayna ve dikiz aynası
2.Ses sistemi daha kaliteli + 6 cd changer
3.Far yıkama
4.elektrikli katlanır ayna kumandadanda kontrol edebiliosunuz
5.orjinal opel alarm sistemi
6.elektrikli arka perde
7.sağ aynanın geri vitese takıldığında kaldırımı göstermesi
8.Far sensörü gece farların otomatik yanması
9.otomatik far yükseklik ayarını araba kendi ayarlıyor sensörler vasıtası ile
10.comfortta varmı bilmiyorum oto sirkülasyon var klima menüsünde pis ve kötü kokan bir yerden geçiosanız araba otomatik iç sirkülasyona geçiyor.kullanma klavuzunda böyle yazıyordu.
11.Orjinal ön arka park sensörleri çakma sensörlerden değil
12.Lastik basınç sensörü
13.orjinal fabrikasyon mercekli xenon far
14.elegance ın jantları 7 kollu jant
15.arka camlardaki perdeler

ben alırken çok araştırıdım elegance in comforttan en büyük farkı elektrikli hafızalı koltuk ve aynaları. ek olarakda ses sisteminin kaliteli olması 2007 model comfort u olan arkadaşım aracıma bindiğinde ilk dikkat ettini çeken şey ses kalitesi olmuştu. elegance nin hakkını yemeyin comforttan çok fazlası yokmuş falan filan. madem çok fazlası yok niye elegance paket çıkartmış adamlar hafızalı koltuğu yeter ya.vectra ya ilk defa binen adam elini direk koltuk ayarlıyacağı yere atıyor ve bulamıyor bunun koltuğu ayarlanmıyor mu dio adam elektrikli olduğunu öğrenincede öyle bir hoşuna gidiyorki şöforun yanına oturan adamın anlatamam tabi onun hoşuna giden şeyi benide uçuyor

Fazla farkı yok yukarda yazdığım 3 şey dışında elektrikli koltuk elektrikli ayna far yıkama bunun dışında hepsi sonradan yapılır ayrıca yanlışınız var burda böyle bir kim daha iyi gibi bir karşılaştırmaya girmiycem tabiki sizinki elegance tabiki farkları artıları olucak.. ben kaça aldıysam siz 5-10 benden fazla verdiniz nihayetinde.. yani bir hırs yapmanıza gerek yok..

ama yanlışınız olan şey şu yazdığınız bazı şeyler benim aracımda yani comfortlarda da stadarttan var ben yapmadım yani orjinalden aldım..

opel alarm sistemi
arka perde
far sensörü
oto sirkülazyon
orjinal park sensörü sadece arka
mercekli far xenonsuz ( ben xenonu kendim aldım opel servisinde taktırdım)
ek olarak aracımda orjinalden deri döşeme ve ön ısıtmalı koltuklar mevcut..

geriye ıvır zıvır özellikler kalıyor olsada olur olmasada olur.. dediğim gibi benim saydığım 3 şey size az geliyor ama yukarda saydığınız şeyler sonradanda yapılır benim saydığım 3 şey dışında o 3 şeyin yapılması zor pahalı aradaki fiyattaki esas farkı yaratanda o üç şey zaten elektrikli koltuk pahalı bir şey far yıkama için komple tamponun değişip far yıkama sisteminin takılması lazım pahalı bir şey elektrikli ayna pahalı bir şey sırf bunlar bile arada 5 bin tl fark yaratır siz farkında değilsiniz aradaki ufak şeylere takılmışsınız donanım olarak ama o yazdıklarınızın çoğu comfortlarda var hatta ben orjinalden ön park sensörlü comfort bile gördüm sonradan değil orjinalden...

ayrıca bu tip extreme bir iki örneği gösteripde sanki bütün elegancelarda renkli ekran varmış gibi göstermenizde yanlış bende biliyorum bu tip piyasada üç beş vectra var ama türkiyeye yollanan elegancelar standart olarak normal gid ekran cid değil yaptırılmak istenirse yaptırılır bin tl verilip zor bir şeyde değil ama standartta yok.. kaldıki adam ilanda yazmış özel yapım diye türkiyede sadece 14 adet var diye..

Son düzenleme:
Fazla farkı yok yukarda yazdığım 3 şey dışında elektrikli koltuk elektrikli ayna far yıkama bunun dışında hepsi sonradan yapılır ayrıca yanlışınız var burda böyle bir kim daha iyi gibi bir karşılaştırmaya girmiycem tabiki sizinki elegance tabiki farkları artıları olucak.. ben kaça aldıysam siz 5-10 benden fazla verdiniz nihayetinde.. yani bir hırs yapmanıza gerek yok..

ama yanlışınız olan şey şu yazdığınız bazı şeyler benim aracımda yani comfortlarda da stadarttan var ben yapmadım yani orjinalden aldım..

opel alarm sistemi
arka perde
far sensörü
oto sirkülazyon
orjinal park sensörü sadece arka
mercekli far xenonsuz ( ben xenonu kendim aldım opel servisinde taktırdım)
ek olarak aracımda orjinalden deri döşeme ve ön ısıtmalı koltuklar mevcut..

geriye ıvır zıvır özellikler kalıyor olsada olur olmasada olur.. dediğim gibi benim saydığım 3 şey size az geliyor ama yukarda saydığınız şeyler sonradanda yapılır benim saydığım 3 şey dışında o 3 şeyin yapılması zor pahalı aradaki fiyattaki esas farkı yaratanda o üç şey zaten elektrikli koltuk pahalı bir şey far yıkama için komple tamponun değişip far yıkama sisteminin takılması lazım pahalı bir şey elektrikli ayna pahalı bir şey sırf bunlar bile arada 5 bin tl fark yaratır siz farkında değilsiniz aradaki ufak şeylere takılmışsınız donanım olarak ama o yazdıklarınızın çoğu comfortlarda var hatta ben orjinalden ön park sensörlü comfort bile gördüm sonradan değil orjinalden...

ayrıca bu tip extreme bir iki örneği gösteripde sanki bütün elegancelarda renkli ekran varmış gibi göstermenizde yanlış bende biliyorum bu tip piyasada üç beş vectra var ama türkiyeye yollanan elegancelar standart olarak normal gid ekran cid değil yaptırılmak istenirse yaptırılır bin tl verilip zor bir şeyde değil ama standartta yok.. kaldıki adam ilanda yazmış özel yapım diye türkiyede sadece 14 adet var diye..

ben renkli ekran elegance görmedim deyince ben o ilanı gösterdim.yoksa bende biliyorum tabiki her elegancede olmadığını. ayrıca ilanı göstermemde ne yanlış birşey varmış onuda anlamış değilim.hırs yapmıyorum size karşıda bişeyim yok yanlış anlamayın ben genel konuştum çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişilerde konuşup canımı sıkmıştı bi ara.

size göre ıvır zıvır olabilir ama ben birşey aldığım zaman en iyisini en dolusunu almak isterim size göre olsada olur olmasada olur ama benimde böyle bir özelliğim var herşeyi tam olacak olsada olur olmasada olur demem hiç bir zaman. birşeyi aldığım zaman en iyisini alırım 3-5 fazla olsun diğerlerinden farklı olsun.sonradan yapılan özellikler var demişsiniz ben herşeyi orjinal haliyle severim fabrikadan çıktığı gibi bebek gibi.comfort çıktıysa comfort olarak essantia çıktıysa essentia olarak binerim.

tekrar diyorum size karşı birşeyim yok sakın yanlış anlamayın.teşekkür ederim..

Son düzenleme:
ben renkli ekran elegance görmedim deyince ben o ilanı gösterdim.yoksa bende biliyorum tabiki her elegancede olmadığını. ayrıca ilanı göstermemde ne yanlış birşey varmış onuda anlamış değilim.hırs yapmıyorum size karşıda bişeyim yok yanlış anlamayın ben genel konuştum çünkü bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişilerde konuşup canımı sıkmıştı bi ara.

size göre ıvır zıvır olabilir ama ben birşey aldığım zaman en iyisini en dolusunu almak isterim size göre olsada olur olmasada olur ama benimde böyle bir özelliğim var herşeyi tam olacak olsada olur olmasada olur demem hiç bir zaman. birşeyi aldığım zaman en iyisini alırım 3-5 fazla olsun diğerlerinden farklı olsun.sonradan yapılan özellikler var demişsiniz ben herşeyi orjinal haliyle severim fabrikadan çıktığı gibi bebek gibi.comfort çıktıysa comfort olarak essantia çıktıysa essentia olarak binerim.

tekrar diyorum size karşı birşeyim yok sakın yanlış anlamayın.teşekkür ederim..

yok anlamadım bende sizle aynıyım sadece aksesuar çitamız farklı bende alırken elegancelara bakdım comforta bakdım aradaki temel 3 fark elektirkli koltuk elektrikli kapanan ayna şimdi hepde elektrikli ayna değince millet yanlış anlıycak aynalar comfortlardada elektrikli elektrikli kapanan tarzda değil o elegance a özel far yıkama bunların dışında farsensörü yağmur sensörü yukarda yazdığım şeyler hepsi orjinalden standart comfortlarda var. ek olarak benim comfortumda orjinalden deri döşeme ve koltuk ısıtmada varki benide cezbeden bu oldu yani elektrikli koltuk olmasada olur ben koltuk ayarını yılda 3 defa yaparım yapsam çünkü aracımı benden başkası kullanmaz yani olsada olur olmasada olur ama deri döşeme koltuk ısıtma falan benim için konfor lüks donanım adına daha önemli ön planda olan şeyler..

yani aksesuar çitamız farklı olabilir elegance lar tabiki pahalı neticede vectranın en üst segmenti ama siz bile aracınızın tarzını bir adım yukarı çıkartabilirsiniz deri döşeme yaptırabilirsiniz koltuk ısıtma yaptırabilirisiniz v.b ufak tefek eksikliklerinide giderebilirsiniz..

benim aracımda mesela almanyadaki opellerde olan audio twin özelliği var almanyadan getirttim ebaydan aldım.. sislerime xenon yapdım orjinal 3000k sis xenonu taktırdım falan çitayı yükseltmekde iyidir orjinaline sadık kalınıp orjinal parçalarla yükseldikçe sonradan yapılan hiç bir şey araçda eğreti durmaz neticede orjinalinde varsa sorun yok..

yok anlamadım bende sizle aynıyım sadece aksesuar çitamız farklı bende alırken elegancelara bakdım comforta bakdım aradaki temel 3 fark elektirkli koltuk elektrikli kapanan ayna şimdi hepde elektrikli ayna değince millet yanlış anlıycak aynalar comfortlardada elektrikli elektrikli kapanan tarzda değil o elegance a özel far yıkama bunların dışında farsensörü yağmur sensörü yukarda yazdığım şeyler hepsi orjinalden standart comfortlarda var. ek olarak benim comfortumda orjinalden deri döşeme ve koltuk ısıtmada varki benide cezbeden bu oldu yani elektrikli koltuk olmasada olur ben koltuk ayarını yılda 3 defa yaparım yapsam çünkü aracımı benden başkası kullanmaz yani olsada olur olmasada olur ama deri döşeme koltuk ısıtma falan benim için konfor lüks donanım adına daha önemli ön planda olan şeyler..

yani aksesuar çitamız farklı olabilir elegance lar tabiki pahalı neticede vectranın en üst segmenti ama siz bile aracınızın tarzını bir adım yukarı çıkartabilirsiniz deri döşeme yaptırabilirsiniz koltuk ısıtma yaptırabilirisiniz v.b ufak tefek eksikliklerinide giderebilirsiniz..

benim aracımda mesela almanyadaki opellerde olan audio twin özelliği var almanyadan getirttim ebaydan aldım.. sislerime xenon yapdım orjinal 3000k sis xenonu taktırdım falan çitayı yükseltmekde iyidir orjinaline sadık kalınıp orjinal parçalarla yükseldikçe sonradan yapılan hiç bir şey araçda eğreti durmaz neticede orjinalinde varsa sorun yok..

benim aracımdada bir koltuk ısıtma eksik sunroof u var koltuk ısıtmada olsa tam olacak.ne diyelim aracınızla size allah kaza bela vermez inşallah..

Bende 2006 1.9 CDTI Comfort var, normal comfortlara ek olarak fabrika çıkışı ön-arka park sensörü var, sunroof ve adaptif farlar hariç elegancenin diğerözelliklerini olmazsa olmaz bulmuyorum. ben 88.000 de 3 ay önce 33.000 liraya aldım, şuan sahibinden de 1.9 CDTI 100.000 de 34 lira civarı bikaç tane Vectra mevcut.

benim aracımdada bir koltuk ısıtma eksik sunroof u var koltuk ısıtmada olsa tam olacak.ne diyelim aracınızla size allah kaza bela vermez inşallah..

Bende 2006 1.9 CDTI Comfort var, normal comfortlara ek olarak fabrika çıkışı ön-arka park sensörü var, sunroof ve adaptif farlar hariç elegancenin diğerözelliklerini olmazsa olmaz bulmuyorum. ben 88.000 de 3 ay önce 33.000 liraya aldım, şuan sahibinden de 1.9 CDTI 100.000 de 34 lira civarı bikaç tane Vectra mevcut.

neticede araçlarımız güzel arkadaşlar inanın bir ara satıyım dedim oturdum düşündüm piyasayı gezindim bakındım artık ne alırsak alalım attan inip eşşeğe binmek olmaz en az vectra klassmanında kalitesinde donanım ve konforunda olması lazım bakındım piyasada bir araç bulamadım

alınıcak araba yokmu dolu var ben şahsen vectrayı satsam artık insignia falan almam beğenmiyorum alsam a4-a6 mercedes c kasa falan aşağı alınmaz bence o araçları alabilmek içinde arabanın üstüne ikinci elini bile almaya kalksan bir vectra parası daha eklemek gerekiyor eklerimde imkanımda var allaha şükür ama gerek varmı diye düşündüm yani satsam onu alsam elime ne geçicek aynı lüks aynı konfor belki üç beş fazlası aksesuar olucak olmasada olur o kadar fazlalıkda olsun artık o kadar fiyat farkına

benzininde falanda değilim benim aracım benzinli lpg li falanda değil yani..

kaldıki o kadar masrafa giriceğime 5 bin tl yi ayırırım bir köşeye bırakın elegance ı elegance üstü donanım yaparım aracıma sunroofuna kadar..
yani demek istediğim şu araçlarımız fiyatlarına göre çok güzel araçlar piyasada altın gibi araçlar binenler bile bindikden sonra anlıyorlar aracın ne olduğunu özellikle opel arması olduğu için birde en çok corsaya astraya binen kesim vectraya binmemişse aracı astra kıvamında ayarında araç sanıyorlar..

Bindikden sonrada şaşırıyorlar bunda bu donanım varmı aa bunda bu varmı vaybe opele bak neler koymuş mercedes kıvamında araç yapmış falan diyen insanlar çok oldu.. hatta bindikden sonra almayı düşünenler bile çok oldu..

Geri