ben de yakın zamanda 2006 vectra c2 essentia aldım, ancak eski aracımı (vectra b2 2.0 cdx) ,bulunduğum ilde komple orjinal ve tüm ağır bakımları yapılmış olmasına rağmen takas yapan tek bir galeri buldum ve oradaki en mantıklı araç buydu, aracımı elden satamadım ve artık sıkılmıştım, hatta çok ani oldu ve ben bile çok şaşırdım, cdx ten inilip essentia ya binilirmi diye, ancak şu an aracımdan çok memnunum, alır almaz lastiklerini değiştirdim, ön takımını yaptırdım, trigerini değiştirdim, yağ ve filitrelerini değiştirdim,ben aracımı değiştirmeden 1 ay kadar önce iş yerinden bir arkadaşım da 2007 model comfort vectra aldı, aralarındaki farklara gelirsek;bende eski tip motor var, onda twinport motor var, essentia da hız sabitleyici, yağmur sensörü,otomatik kararan iç ayna, sis farı,arka tavan lambası yok, iki aracın da 4 camı ve dış aynaları elektrikli, essentia da mıd ekran var, comfortta gıd ekran var, essentia analog klimalı, comfort çift yönlü digital klimalı, essentia da stoplar ,çamurluk sinyalleri ve 3. stop lambası comforttakilerden farklı renkte,comfortun teybi mp3 özellikli ,essentianın teybi sade track çalar, son olarak ta comfortta ışıklı güneşlikler ve harita okuma lambası mevcut,ve orta konsoldaki bozuk para gözü comfortlarda kapaklı,bunların dışında herhangibir farklılık yok; eski tip z16xe kodlu motorlar yağ eksiltmesiyle meşhur, twinport motorlar ise kurum vb tekleme sorunlarıyla meşhur,benim aracıma sis farı sonradan takılmış; ben ise kısa ve sis farlarına xenon yaptım, iç dikiz aynasını otomatik kararan aynayla değiştirdim, eski aracımdan söktüğüm pıoneer usb cd player ı çerçeve alarak yeni aracıma taktım, park sensörü taktım, ampüllerini beyaz lede çevirdim, karter muhafazası ve arka tavan lambası aldım, çamurluk sinyallerini ise beyaza çevirdim,stoplarında ve camlarında film mevcut; ben aracımda değişiklik yapmayı seviyorum, tabiiki comfort olsaydı hatta design edition ya da elegance olsaydı çok daha iyi olurdu; şu an aracımın tek eksiği hız sabitleyici, onu da önümüzdeki süreçte halletmeyi düşünüyorum; ben aracımdan çok memnunum , 1.6 eski tip motor rampalarda bu kasaya yetmiyor, ancak mersin - bartın arası yolculuk yaptım ve yola oturduğu zaman iyi sonuçlar alınabildiğini gördüm; 220 km /h sürate kadar denedim, 3500-4000 devir arası hızlanmasının iyi olduğunu gördüm, bence alınmayacak kadar kötü bir araç değil.....