2008 CORSA 1.3 CDTİ (75lik) sonunda bizde çiplendik :))

hayırlı olsun , aracınızın yakıt tuketımı ve arkadan duman atması ne durumda ??

walla duman atma yok gibi, zaten bu çip olayında soft ve perfomans olara iki tür yapılıyormuş, benm araca soft yazılım yüklendi, yani hem yakıtta ekonmik hemde tork yükseltildi diğerinde sanırım perfomn daha bi artırılıyo ama yakıtı ve dumanı etkiliyo benim fikrim, bundar tabi benim düşncem doğrusunu eğer takip ediyorsa mehmet ustanın ağzından dinleriz inşallah :))

selam herkeze,
son iki gündür bsir tuaflık hissediyorum arçta, 3.4. viteslerde gaza bastığımda devir 2000 den 3000 arısanda çok hızlı br şekilde ilerliyor ama hızda artm olmuyor, sanki debriyaja basarmış gibi bir gaz sesi geliyo, ama sadece 2000 ve 3000 devir arasında böyle bi şe oluyo, her zamanda yapmıyor ama genelde son iki gündür böyl bi drum çıktı ortaya, bakalım, memet ustayla bir görüşcam, duum neymiş ?

fazla güç aksamların daha çabuk aşınma ve zorlanması demektir..bu aks olsun motor olsun debraj olsun dikkatli olunmazsa daha çabuk yıpranacaktır...devir hızlanıyor ama hızlanma o arada yavaş ise debraj :)
aklıma o geldi onun için yukarıda geçmiş olsun dedim

arkadaşlar selam.
az önce eve girdim, yolda sürekli aracımı izliyorum, nolduğunu anlamaya çalışıyorum, ama tahminim debriyaj değil gibi, çünkü sadece 3. ve 4. viteslerde devirde dalgalanma oluyor yani ben gaza basarken devir kendiliğinden yükselip alçalıyor, dalgaanıyor, bilmem anlatabiliyormuyum, aksamlarda eskime derseniz iki üç günde yıpranmaz bunlar sanırım, yüklenen yazılımla ilgili bir srun bu tahmin ediyorum, bakalım yarın sabah gitcam inşallah memet ustaya, acayip hayal kırılığı içindeyim, memet ustanın tecrübesine güveniyorum inşalah yarın hallolur sorun...

selammm,
bu sabah gittim memet ustaya, baktı araca, sürdü, test etti, yazılım ayarları yaptı biraz, tepiti debriyaj kaçırıyor dedi, motor güçlendiği için zaten yıpranmış olan baskı güç karşısında kaçırma yapıyormuş, napalım dedim, ister böyle kullan bir zararı olmaz dedi :( istersen baskıyı degiştirelim sorun çözülsün dedi, hatta kendi özel imalatları olan bir baskıdan bahsetti, bronz malzemeden yapılmış baskı varmış ölümlük bir parçaymış, haftaya cumartesi bronz baskıyı takcaz sonra yeniden yazılım yükleyecaz , çiple başladığımız olay büyüyor masrafım artıyor ama bakalım hayırlısı artık diyorum, hamama giren terler, sonuçta güzel bişey ortaya çıkacaksa değer diye düşünüyorum..
kısacası bu çip macerası bana epey tuzluya patlayacak gibi görünüyor :(

kısacası bu çip macerası bana epey tuzluya patlayacak gibi görünüyor :(

Kolay gelsin bu daha başlangıç.. :)

Geri