2008 CORSA 1.3 CDTİ (75lik) sonunda bizde çiplendik :))

selim kardeşim bıyık altından güler gibisin,
bildiğin bişeyler varsa ister özelden ister burdan söyle lütfen, parayı yolda bulmuyoruz, malum, bütün forumları okudum, inceledim, bütün oklar mehmet gazihanı gösteriyodu bende gittim bu işi en iyi yapan diye ona çip taktırdım, hata nerde burada, çip taktırmamdamı yoksa mehmet gazihana gitmemmi hata, bende şaşırdım kaldım valla ya, ne yapmamı önerirsin sen peki ?

yok byık altından gülmedim aman canım kardeşim
ben ilk yazımda dedim kolay gelsin diye...o performansın artı eksisi olacaktır..ki
ilk işte debraj sonra eğer ani gaz vermelerinden dolayı aks ve şanzımanda boşluk oluşacak çünkü vuruntu güzü yüksek olacak ben bunları derim...bende niyetlendim bunları eksileri biliyordum ama rail basın sensorunun basıncını artıracağını chipin de öğrenmiş oldum ki bu sızmaya sebep olacak ve daha pahalı ... yani tavsiye etmem neyse Allah pişmanlık vermesin canım

içim karardı valla, onlarca insan var forumlarda çip taktırıp memnun olan yıllarca bindim diyolar, üstelik ben öyle agresifte kulanmam aracı, çipte tek isteğim sollamalarda falan biraz perfomanstı, senin sölediklerin gerçekleşirse gerçekten ayvayı yerim, o söylediklerin kaç para tutar kimbilir, acayip kararsız durumdayım valla, çipi iptal ettirip eski halinemi dönsem diyorum, öte yandan şöye de düşünüyorum, bizim corsaların iki modeli var bilirsin 75 lik ve 90 lık..biz çiple bunu 90 a çıkardık yani bu araç zaten 90 lık kapasiteye uygun donanımla üretilmiyormu peki, yani diyeceğim çiple öyle çok büyük beygir artışı da yapmadık, 75 lik ve 90 lık corsaların ne motor farklılığı va sence, üstelik dedğim gibi benim araca soft yazılım yükleedi memet usta, e bende sakin kullanıyorum bu durumda senin söylediğin eksiler meydana gelcekmi sence ?
bide şeyi merak ettim, sen çip yaptrdınmı yani çip tecrüben varmı bu anlattıklarını neye dayandırıyosun ?

Benim corsa 1.3 75 lik yaklasik iki aydir hard yazilimla kullaniyorum aracim ust devirlerde duman atiyor ama benim araba 30 bin kmde bahsettiginiz sorun benim basima gelmedi

chipli aracın bakım aralığı kısalır, aktarmada ilerde çıkabilecek sorunlar daha erken baş gösterir. Özetle aracınızın debriyajı zaten ömrünü doldurmaya yakındır, siz fazla güç verince bunu daha çok belirgin eder.

bak 75 beygir corsa ile 90beygir arasında turbo aynımı? seninki 400tl benimki 700-800 daha büyük bu bir örnek...
gelelim bilgime..tecrübem bana o akslarda deferensiyalda boşluk olacağını bildirir turbo daha fazla basıncdan bana eyvallah buraya kadar diyecek...eh işt debraj ilk belirtisi..söylemiştim.motorda bildiğim sonuçta hemen değil ama zamanla...
motor ve rail basıncı arttığı ve sızdırdığı ise bilgim dışında tesadüf ögrenmiş oldum hele dizel motorların daha çabuk yıprandığını...chipden birde öğrendiğim hele otomatik şanzımanın kaldırmadığı bak bunlar bilmediğim idi...
moralinii bozma ama bunlar bilinen şeyler hangi ustana sorsan sana aynını der aldığın yer demez...

Selim Bey, 70lik ile 90lık arasında yürüyen aynıdır sanırsam da, aktarma olarak da debriyaj vs. farklı olabilir ama aks, difransiyel aynı olabilir. Araştırmak lazım.

arkadaşlar kafam allak bullak oldu valla, selim beyin söyledikleri doğruysa gerçekten ayvayı yemek üzereyim, selim beyin anlattıkları pek yabana atılcak konular değil, ama mehmet gazihanıda gerek forumdan gerek dizel araba camiasından herkez tanır bilir, madem öyle şeyler sözkonusu ise mehmet usta neden anlatmıyor bunları bize, bu durumda kime inanıp güveneceğimide şaşırmış durumdayım, sonua bu çip olayında mehmet gazihan usta bir marka olmuş durumda, ömürboyu garanti veriyor, selim beyin anlattıkları ne kadar mantıklı gelse bile mehmet gazihan markası biraz daha ağır basıyor bu konuda, şu haftasonu bi gelsin bakalım, napcaz netcaz, neye karar vercaz, eski haline dönmek acaba en doğru harekemi olacak blmiyorum, kafam çok karıştı gerçekten, konuyla alakalı yada tecrübeleri olan arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum, ne yapmamı önerirsiniz ?

hmm, madem aynı turbo değil, biz çip yapınca turboyada fazla yüklenmiş oluyoruz, doğrumu düşünüyorum

Geri