2009 1.2 enjoy lpg+benzin H02S Arıza sorunu

oguztatli

Kayıtlı Kullanıcı
80-Osmaniye
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda ilk aracım olarak Opel Corsa 1.2 TW ENJOY LPG+ BENZİN aracımı aldım. Arıza lambasının yanmasından dolayı ustaya götürüp baktırdım. LPG'li araçlarda bunun normal olduğunu söyledi. Emin olamadım bir de LPG ustasına gösterdim o da bilgisayara bağladı bir problem yok dedi.

Gerçekten bir sorun/problem var mı onu merak ediyorum

Arıza kodu : P0141 - H02S ISITICI KONTROL DEVRESİ (SIRA1, SENSÖR2)
Arıza kodu : P0036- H02S ISITICI KONTROL DEVRESİ (SIRA1, SENSÖR2)

Bu hangi sensör, aracın neresinde oluyor hiçbir bilgiye sahip değilim. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Güç aktarma sistemi kontrol modülü (PCM), "Sıra 1 Sensör 2" oksijen sensörü ısıtıcı kontrol devresinde potansiyel bir sorun algıladığında P0036 ve Eğer sensör çalışmayı durdurursa veya verileri doğru şekilde iletemezse, p0141 arıza kodu verir ."Sıra 1" motorun 1 numaralı silindirinin bulunduğu motor bankını gösterir. "Sensör 2" ise aşağı akış sensörü olarak adlandırılan, katalitik konvertörden sonra gelen sensördür.

• Beğen
Tepkiler: oguztatli
Güç aktarma sistemi kontrol modülü (PCM), "Sıra 1 Sensör 2" oksijen sensörü ısıtıcı kontrol devresinde potansiyel bir sorun algıladığında P0036 ve Eğer sensör çalışmayı durdurursa veya verileri doğru şekilde iletemezse, p0141 arıza kodu verir ."Sıra 1" motorun 1 numaralı silindirinin bulunduğu motor bankını gösterir. "Sensör 2" ise aşağı akış sensörü olarak adlandırılan, katalitik konvertörden sonra gelen sensördür.

Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Çözüm öneriniz nedir ? Ne yapmam gerekiyor yol gösterir misiniz ?

Bence servise götürmen daha iyi olur...sürekli gittiğiniz bir servis var mı bilmiyorum.ben olsam öyle yapardım...

• Beğen
Tepkiler: oguztatli
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda ilk aracım olarak Opel Corsa 1.2 TW ENJOY LPG+ BENZİN aracımı aldım. Arıza lambasının yanmasından dolayı ustaya götürüp baktırdım. LPG'li araçlarda bunun normal olduğunu söyledi. Emin olamadım bir de LPG ustasına gösterdim o da bilgisayara bağladı bir problem yok dedi.

Gerçekten bir sorun/problem var mı onu merak ediyorum

Arıza kodu : P0141 - H02S ISITICI KONTROL DEVRESİ (SIRA1, SENSÖR2)
Arıza kodu : P0036- H02S ISITICI KONTROL DEVRESİ (SIRA1, SENSÖR2)

Bu hangi sensör, aracın neresinde oluyor hiçbir bilgiye sahip değilim. Yardımlarınızı rica ediyorum.
2014 senesinden bu yana 2012 model 1.2 Corsa sahibiyim 2015 senesinde arabamq Atiker OBDII Gold Serisi LPG taktırdım 1 defa adını sanını bilmediğim bir petrolden LPG almak zorunda kaldım ondan dolayı aracım 1 defa arıza lambası yaktı o 1 depo gazı yarılayıp depoyu aygaz ile fulledim bir daha LPG ile alakalı hiç arıza ışığı yanmadı 2018 senesinde LPG'de benzin performansında verim alabilmek için AFR ayarıda yaptırdım ben aracımdan memnunum geçen zamanda arabama orjinalin tesisatına sağdık kalarak ekstrada çokşey yaptım.
Yani demem oki arabanıza yapılan LPG monrajında bir sorun varsa bunu AFR ayarı yapanlar düzeltirler en azından bu tip sorunlarınızı log'den yapar diyerek sallamazlar

Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Çözüm öneriniz nedir ? Ne yapmam gerekiyor yol gösterir misiniz ?
Yani net olarak şunu yazabilirim arabanıza AFR ayarı yaptırın. LPG'li arabaya AFR ayarı yaptırmak bence gerekli bir işlem

Geri