2009 model astra enjoy h kasa otomatik şanzıman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kemal03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kemal03

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İyi forumlar, foruma yeni kayıt oldum. Aracım 2009 astra enjoy otomatik şanzıman. Dört gün önce aracımla İstanbul-Afyon arası gittim araçta bi sıkıntı yoktu ve dün Afyon'dan İstanbul'a yola çıktım Kütahya taraflarında aracın esp arıza lambası ile servis işareti yandı aynı zamanda manuel modda kullanıyordum araç kendini otomatiğe aldı ve 5 ten 6 ya yükselmedi. Aynı zamanda tekrar manuel moda girmedi. Benzinliğe çektim stop edip beş dakika sonra tekrar çalıştırdığımda sorunsuz devam ettim. Yaklaşık 80-100 km sonra tekrar aynı durum oluştu. Yavaşlarken vites küçülüyor ama yükselmiyor. Aracı stop ettikten sonra çalıştırdığımda problem yok. Şu anda herhangi bir problem görünmüyor bayramdan sonra servise gideceğim. Bu durumu yaşayan var mı ve Avrupa yakasında önerebileceğiniz özel servis var mı teşekkür ederim.

M modunda sürerken vites yükseltme yapmaz ama devir düştüğü için kendi vites küçültür. A modunda ise kalibrasyon nasıl elveriyorsa nasıl ayarlanmış ise ona göre hem küçültür hem büyütür.

M modunda sürerken vites yükseltme yapmaz ama devir düştüğü için kendi vites küçültür. A modunda ise kalibrasyon nasıl elveriyorsa nasıl ayarlanmış ise ona göre hem küçültür hem büyütür.
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Forumda kalibrasyon ayarı ve yazılım güncellenmesi ile ilgili yazı görmüştüm faydası olur mu?

her bilgi bize fikir verebilir. ama her bilgi de doğru değildir. arasından seçmek lazım araya araya doğruyu bulmak lazım.

forumda çok yararlı bilgiler var. kalibrasyon ile ilgili yazılanları elbette ki okuyun. icabında telefon üzerinden özel servisleri arayıp teyit ettirin.

araç soğuk iken ilk hareket esnasında A modunda kullanmada fayda var. zaten M moduna alsanız ve vitesi büyütmek isteseniz bile buna izin vermiyor. araç ısındıktan sonra M moduna alıp uygun aralıklarda sürüş yapabilirsiniz. ben ilk hareketten sonra havanın durumuna da göre seri hızlanma ilk 6 viyesi A modunda kullanıyorum. sonra M moduna alıp kendim vites değiştiriyorum. kırmızı ışıkta uzun süreli beklemelerde N ye alıyorum.

bilmem belki de yanlış yapıyorum.

Geri