2009 Opel Astra 1.6i Sedan Aldım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BiRiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
az önce indim hem foto çektim hemde şu kumandadan cam açma olayına baktım tamam camlar açık kaldıysa kilitlediğimizde otomatik kapatıyor kumandadan elimizi çekmezsek buraya kadar normal fakat açma tuşuna uzun basınca bagaj kapağı açılıyor camlarda bi tepki yok açılmıyor sonra bagaj açıldı birkez daha uzun basılı tutayım dedim yine bir tepki vermedi :) çok kurcalamıyım bozulacak.
Şimdi bahsettiğin otomatik kiliti deniyecem anahtardan ve ön konsaldan kilide basılı tutacam bakalaım bip yapacakmı.
Çift kilit malesef olmuyor servise danışacam.

Dene bakalım ben böyle biliyorum ve bizim vectrada bunları yaptım astrada biraz daha farklıdır ama genelde aynı özellikler , dediğim gibi çift kilitleme genelde opsiyonla alınıyor.

Aykal abi bizim arabada bide kumanda dan sis farları açılıyor diye hatırlıyorum sisler ve park lambaları ? Astralarda yok mu ki ?

Hayır astralarda yok o. Bizimki farklı bir özellik normalde sadece parkları açar.

kontakta kilit tuşuna 2 sn basıldığı zaman 4 cam( ya da açık olanlar) kapanıyor.

Anahtardan cam açma yok, yerine bagaj açılıyor yazacaktım, yanlış yazmışım pardon...Camlar anahtarla sedanda da kapanıyor tabi ki.

Aykal kapilari acin ca sis lambalarini da yakma islemini yaptirabilirmiyiz..

- Çift kiliti servise danıştım olmuyor ama immobilizer aktifmiş tek kitleme yeterliymiş.
- Araç çalıştıktan sonra kapıların kitlenmesi programlanarak serviste yeni yazılım atınca aktifleşecekmiş.

Yol bilgisayarının TEST Modu tach2 chazı olmayan serv,sler için bilgi amaçlı yapılmış
Seting tuşuna 5sn basılı tutunca aktifleşiyor ve BC tuşu ile ekran değiştirilebiliyor.
Servisteki arkadaş sürücüyü ilgilendirebilecek bikaç şeyi bilgim olsun diye açıklamasını yaptı.
k-336656-Astra_BC_Men%C3%83%C2%BC1.jpg

9325img010.jpg

Üsteki tarih aracın beyin programla tarihi
onun bi altındaki tarik araçın kasa ve Versiyon koduymuş

k-336658-Astra_BC_Men%C3%83%C2%BC2.jpg
969img011.jpg

Elektronik aksam değerleri
Solda üsteki U-Term30: Akünün voltajı 10 lara kadar düşebilirmiş sehir halinde vaya kontak kapalıyken ancak 8 den sonra kontak kapalıyken kullanılmamalı ve acil araç çalışr vaziyette teyp farlar klima kapalı bir şekilde hareket halinde değilken 3-4 arasında sabit gazla şarj ettirilmeli en az 12v üstüne çıkana kadar.
Bende kontakta araç çalışmıyorken 12v tu resmi çekerken şimdi kontak açıp sarj ettim.

k-336661-Astra_BC_men%C3%83%C2%BC3.jpg
2727img013.jpg

Zamansal değerler sayfası
Bu teyibin RDS kanalları üstünden saati ve tarhi güncellemesini ifade eden değerlerin açıklaması CarrRDS off türkiyede çalışmıyormuş sanırım.

k-336662-Astra_Men%C3%83%C2%BC4.jpg
3305img014.jpg

Sıcaklık ve ısı değerleri sayfası
Cooland: Soğutma
Speed: Dijital hız göstergesi
Sensörün algıladığı değer
Display ekrana yansıtılan değer

k-336681-Astra_BC_Men%C3%83%C2%BC5.jpg
1177img015.jpg

Yakıt tüketim sayfası
Range: Depodaki yakıtla gidilebilecek mesafayi veriyor
En üste soldaki alan anlık tüketimi ifade ediyor.
13 sanırım benim değerler :D çok yakıyor en sonra rampa çıkmıştım sanırım ondan bu şekilde kalmış

k-336688-Astra_BC_men%C3%83%C2%BC6.jpg
4080img016.jpg

Arıza kodlarının olduğu sayfa
burdaki değerler sıfırdan farklıysa araçta bir arıza var demek servis yolu gözüktü

Son düzenleme:

:D Foto foto dedin sabah cep tlfn ile çektim ama birtane acele ile çok berbat tonlarda çıkmış neyse :) nazar deymez buna bak... Düzgün bir şekilde aracı yıkayınca eklerim bugün akşam yağan yağmurla çamur oldu zaten araç :sorry:

7038img017.jpg

güzel güzel

Geri