2012 astra III Tüp uyumlu değil diyorlar bilgisi olan lütfen yazar mı ?

PRINS resmi sitesinde sadece atmosferik A16XER insigniaya takılabileceği yazıyor, listede turbolar yok :)
 
Landi veya Prins yağlamadan dolayı 1800-2000 , atikerde olmadığından bin lira gibi bi anlam çıkmış yanlış olmasın fark tabiki bundan ibaret değil..

evo+yağlama yerine standart omegas kit olsun daha iyidir performans namına pişman olmazsınız.
 
2013 model Astra H kullanıyorum. A ile başlayan motor var subapları magnezyum olan. Şuan itibari ile 4.300 km yol yaptım tüple. çekişte çok bi değişme olmadı sadece kalkışta etkilendi. uzun yolda lpg 2.70 TL iken 20-21 kuruş sadece şehiriçi kullanımda 25 kuruş yakıyor. öyle sakin kullanım filan değil gayet devirli kullanımda bu şekilde. benzinde uzun yolda minimum 35 şehiriçi 45+ yakıyordu bundan dolayı ben çok rahatladım. Masraf konusuna gelince Opel Bayi'den usta ile görüşüp sonra taktırdım zaten. Ustanın söylediği 50 - 60 bin km olduğunda subap başlıkları değiştirmen gerekir. 1.800TL bayii fiyatı. Biz zaten 100bin kilometre bakımında değiştiriyoruz başlıklar magnezyum olduğu için erime yapıyor dedi. Ben kendi adıma 50bin km olunca tüpe uyumlu (Astra H'lar için 1.500TL'ye Türk malı başlıklar üretilmiş bunuda araştırdım şimdiden hazırlık olsun diye) subap başlıklarıyla değiştirmeyi düşünüyorum. 50bin kilometrede bana kazandırdığını düşünürsem 2-3 bin TL çok da önemli bir rakam değil.
 
Son düzenleme:
birde ben BRC ( Benzin püskürtmeli bir kitmiş belli devir aralıklarında belli oranda subap başlıklarını soğutmak için püskürtme yapıyormuş.) taktırmıştım 3 yıl 100.000km motor garantili sigortasını yaptırdım. Orada sigortanın hangi parçaları karşıladığı yazıyordu. Poliçem şuan araçta müsait bir zamanda onada bakıp bilgilendiririm. Ama lpg'yi takan yer sigorta gazın değdiği heryeri karşılıyor dedi.
 
Nc188 bilgileriniz için sagolun gercekten tam önemli bilgiler yakı konusunda aynı seviyedeyiz o kadar fark varsa lpg ile gercekten mükemmel . Sizin sistem Brc heralde
 
Landirenzodada 10 bin km altındaysa araç 100 bin km garanti veriyorlarmıs yani demek istedigim şu lpg nin karşılaması sigorta ile sübap masrafını 2bin lira vs. Karşılar mı ?
 
Arıza oluştuğunda Lpg kaynaklı olmuyor, kullanılan subaplar kalitesiz oluyor. Opel suçlu oluyor, zaten bakın tüpsüz araçta 90.000 de değiştirmiş deniliyor, numunelik 1-2 örnek falan filan. Garanti fasa fiso yani. Sözleşmeye bakmak gerek, ama mahkemelik olmadan bir garanti sağlayamazsınız.
 
Şimdi benim 100bin kilometrede subap başlıkları zaten değiştirilecek diye bilgi aldığım yer direk yetkili servis opel bayii aracıda oradan almıştım zaten. benim yazımda anlatmak istediğim tüp takarken düşündüğüm şuydu. ben ortalama 40 kuruştan 25 kuruşa düştüm yakıt konusunda. buda kilometrede 15kuruş eder. 50.000 x 0.15 = 7.500 TL eder. O zaman ben dedim 50.000 km olunca bunun 2.500 tl'sini subap başlıkları ve genel motor bakımına harcasam hem bu sefer magnezyumda takmıcam. 2010 kasalarda olandan yada dediğim gibi Türk malı çelik başlıklar varmış ondan taksam (Takabileceğimi opel yetkili servisinden teyit ettim). Minimum 5.000 TL cebime kalıyor ve ondan sonra kullanacağım kilometrelerde cabası. Ben taktırırken bunu düşündüm sigortayı önlem olsun diye yaptırdım çok pahalı değildi ama dediğim gibi 50.000 km'de bana kazandırdığı bana yeter.Sigorta karşılamasa bile farketmez. Ben işe yeni başlıyorum. En az 7-8 yıl aracımı değiştirme şansım yok. yani tahminen 50.000km üstüne en az 30.000km daha giderim. Diye düşündüğüm için bu riske girdim.
 
Nc188 bilgileriniz için sagolun gercekten tam önemli bilgiler yakı konusunda aynı seviyedeyiz o kadar fark varsa lpg ile gercekten mükemmel . Sizin sistem Brc heralde

Ben brc taktırdım. Memnunum hele yakıt konusunda korkarak bindiğim aracıma şimdi canım skldı mı biniyorum :) Ama dediğim gibi subap soğutmalı kitini taktılar. subaplara benzin püskürtüyor hangi koşullarda püskürteceğini bilgisayara bağlayınca ayarlıyorlar.
 
Benim mantığım halaa almıyor şunu. Yağlama sistemleri pistonu nasıl soğutuyor veya ek benzin püskürtme. Zaten LPG nin yanma ısısı benzinden düşük. Magnezyum sibopların ısıdan dolayı eridiği farz edilirse lpg zaten daha düşük ısıda yanıyor.
Benim araç 2012 astra h eaystronik a16xer motor kodlu. Aracı bayiden LPG montajlatıp aldım. Şuana kadar küçük LPG kalibrosyanları dışında bir sıkıntım olmadı. 30000 kmdir. Maşallah...
 
Geri
Üst