2012 opel corsa 1.2 essantia çok yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yokki00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yani ben yarın yine fulleyeceğim şuan yarım deponun altına inince daha hızlı hareket eymeue başladı en güzeli hiç yaraımın altına indirmemek arkadaşların dediği gibi

Yani ben yarın yine fulleyeceğim şuan yarım deponun altına inince daha hızlı hareket eymeue başladı en güzeli hiç yaraımın altına indirmemek arkadaşların dediği gibi

ilk başlarda herkes bu durumu anlamaya çalışıyor, kullandıkça alışıyor.
10 depo kullan ibrenin her durumunda kalan yakıtla ne kadar gideceğini, ibrenin ne kadar sapma ile gösterdiğini ezberlersin.
ben arabayı aldığımda; benzin alıyorum ibre 2 dk. sonra kımıldıyor, bura da konu açmıştım ibre bozuk mu acaba diye

opelin benzinli araçları çok yakıyor,
corsalarda şehir içi 100 km de 7 litreden aşağı yakan benzinli araç yok
opelin yeni teknolik motorlar geliştirmesi lazım,
yada
yeni donanımlar (start stop, 6 -7 ileri şanzıman, vb..) ile daha az yakan araçlar üretmesi gerekiyor.
corsa c kullanıcısıyım şehir içi sakin kullanımla 7 litre yakıyorum, ve gözüm 1,2 tsi bluemotion golflerde şehir içi 5,9 süper bir motor...

benim de aracım henüz 500 km de. ben de bu durumun analizi içerisindeydim. gayet faydalı bilgiler paylaşan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Sıfır araçlar ne yazık ki ilk 6.000 KM ye kadar çok yakar ilk 10.000 KM ye kadarda iyi performans vermez , tecrübeyle sabittir

arkadaşlar geçen hafta zonguldaktan istanbula gittim araca bir gün önce 50 tl lik benzin almıştım istanbula giderken 100 tl lık benzın daha aldım ama ben merkezde oturmadıgım ıcın merkezden 100 tl lık benzını alana kadar ortamala aldıgım 50 tl lık benzınle 50 km yol yaptım ıstanbul'a vardıgımda ıbre 50 tl lık benzın sevıyesıne inmişti gittigim yol ortalama 500km yanı 100 tl lık benzınle varmıs oldum ortalama hız 100 km civarındaydı ama zonguldak dan alaplı'ya kadar genelde rampaydı yollar.

Ben şuan yakıt durumundan memnunum açıkcası dahada düşeceğine inanıyorum bugün arabam tam 1000 km oldu. bugüne kadar 316 TL'lik benzin almışım. Buda şehir içinde 0,316 TL ye denk geliyor ki ben şu çok yakar dedikleri zamanda bile memnunum...Bir önceki aracımın std sakin kullanımda bile 0,450 - 0,500 yaktığını düşünürsek...Bu hafta sonu cumartesi günü çanakkale ye gidicem pazar dönücem yani önümüzdeki 7 gün içerisinde arabam 2000 km ye gelmiş olacak. :) Şehirlerarası ölçüm bilgilerimide paylaşırım bugüne kadar aldığım tüm benzin fişlerini saklıyorum :)

corsa d

corsa d 2012 model var ben de 1.2 tabi :dil: yakıt ortalaması 3.20 TL gibi. 14.300 de şu an.. yağ değişiminden sonra düşer sanırım. benzin fiyatına göre de çok yakmıyo gibi geliyo, :rakir:

Benim anlayamadığım; şu tsi teknolojisi neden yere göğe sığdırılamıyor?Yani bugün şahine de turbo taksan 1.4 üne hem uçar hem konar.. Turbo takviyeli bir araç için yok hızlanması çok iyi yok ekonomik vs vs gibi yorumlar yapılıyor ki tsi olsa ne yazar?Hala Türkiye satışlarında opeli geçemyen vw den söz ediyoruz...Vergi meselesi yüzünden 1.2 benzinli jetta satamayacaklarına göre ki atmosferik olacak bu, haliyle turbolu yapıyorlar ki birşeye benzesin diye..Bugün de 1.2 corsa lar(turbosuz) zaten şirket araçları içinde kullanılma prosedürüne göre işler...Yok 5 kişiyle ve rampada ve yazın ve kırmızı ışıkta gibi ithamlarda bulunursanız, zaten kendi kendinize çelişirsiniz..Yani şu ki; dün trafikte gördüm 4 kişi mercedes c180 e binmişlerdi, kilolu hatta 2si aşırı göbekli insnalardı..Arabanın nasıl mavi duman attığını görmeliydiniz...Benzinin litre fiyatı belli, motorun çapı belli, siz 1.2 corsaya 5 kişi binip bir de neden gitmiyor ya da çok yakıyor derseniz, bu absürd kaçar, tükürdüğünü yalarsınız..Ya hiç almayacaktınız ve haliyle bulaşmayacaktınız ya da kullanmaya devam edeceksiniz..

Haftasonu istanbul'da depomu fulledim... Çanakkale Byramiç İlçesine gittim.. Tam değerleri akşam yazarım ama araçta 5 kişi artı bagaj ağzına kadar dolu... 110-120 altına inmedim desem yeridir... Zaman zaman bu kadar yüke rağmen 1.2 aracımla 170 km hıza kadar çıktım daha fazla zorlamadım güvenlik nedeniyle... Belirttiğim üzere tam değerleri akşam yazarım ancak bu kadrar hıza ve yüke rağmen 7 litre civarında yakıt tüketimi 0,316 kuruş tl yakıt yaktı ben durumdan memnunum vallaha gelirken daha tam ölçmedim ancak 110-120 ile geldim...120 üstüne çok nadir ve kısa süreli çıktım yarım depo çizgisine daha çeyrek yarısı kadar var. 310 km vurdu araba yaklaşık 50 km şehir içi :)

Geri