2012 Opel Insignia Beyaz Polisaj ve Boya Koruma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akifgul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akifgul

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Araç her nekadar yeni olsada hatalı yıkama nedeniyle kısa sürede daireseller oluşmuş ve boya üzerine reçineler mevcuttu. Stjärnagloss Mild & Safe Clay'ın reçine temizliğinde pek iyi iş yaptığını söyleyemem.

Yıkama:
Stjärnagloss Körsbär Wash and Wax
Meguiar's Wash Mit

Kil:
Stjärnagloss Mild & Safe Clay(Bilt Hamber kadar iyi değil)

Polisaj:
Meguiars M205
Meguiar's 6.5" Finishing pad

Koruma:
FK1000P

Uygulama Süresi: 6 saat

Uygulama Öncesi:
DSC04495.jpg

DSC04497.jpg

Uygulama sonrası:
DSC04510.jpg

DSC04511.jpg

DSC04512.jpg

DSC04513.jpg

DSC04514.jpg

DSC04517.jpg

DSC04518.jpg

Son düzenleme:
Kılcal filan bence fazla takmamak gerek. Neticede bizimle yaşayacak değiller. Temiz olsun elimizden geleni yapalım yeter. Benim düşüncem bu şekilde.

Bayide bile 0 araçlar hunharca yıkanıyor kilcallar o zaman başlıyor :mad:

Elinize saglık.. Yaz gelse de bende iyi bir polish yapsam :)

Kılcal filan bence fazla takmamak gerek. Neticede bizimle yaşayacak değiller. Temiz olsun elimizden geleni yapalım yeter. Benim düşüncem bu şekilde.
Kılcallar yokedilmesi en kolay kusurlar ve yok ettiğinizde iyi bir parlaklık yakalıyorsuz. Araç boyası nekadar pürüzsüz olur ise, o kadar parlak olur, geç kirlenir ve temizliği için çok fazla çaba harcamazsınız.
Dolayısıyla uygun yıkama yöntemleri ile aracınızda kılcaklar kısa sürede sizi rahatsız edici boyuta ulaşmaz, yılda 1 defa kılcallar için düşük aşındırıcılıkta bir polish geçmek yeterli olur:)

Bayide bile 0 araçlar hunharca yıkanıyor kilcallar o zaman başlıyor :mad:

Elinize saglık.. Yaz gelse de bende iyi bir polish yapsam :)
Aynen katılıyorum araç 1 aylık, belki bir iki defa yıkanmıştır.
Size şimdiden kolaygelsin, teşekkürler.

İşin özünde ben fazlaca aracın üzerine düşme taraftarı değilim. Sürekli temiz tutmaya özen gösteririm. O kadar bakarım öküzün biri gelir çizer gider o zaman da çok zoruma gidiyor moralim bozuluyor o yüzden fazlaca parlatmıyorum :) dikkat çekmesin diye :)

Geri