2019 Astra Sedan 1.4 Turbo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 01opel01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

01opel01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar herkese merhaba. yardımcı olursanız cok memnun olurum. Aracımın 15000 km bakımını yaptıracağım. Servise gitmek istemiyorum. Dışarda yaptıracağım. Hangi motor yağı ve filtreleri önerirsiniz?

2019 model garantisi devam eden aracın bakımları serviste yapılmalıdır. 3 gün sonra beklenmedik bir arıza çıkarsa garanti dışı bırakmaya çalışabilirler. Riske girmeye gerek yok hocam.

2019 model garantisi devam eden aracın bakımları serviste yapılmalıdır. 3 gün sonra beklenmedik bir arıza çıkarsa garanti dışı bırakmaya çalışabilirler. Riske girmeye gerek yok hocam.
Dışarıda Lpg taktırdığım için garanti dışı kalıyor diye biliyorum.

Lpg takılınca araç garanti dışı kalmaz. Bayidekiler kalır der ama kalmaz.
Garanti dışı bırakma tehdidi ile aracıma bayide lpg taktılar. Başka bir arkadaşım da dışarıda taktırmıştı. 2016 yılında 1500tl fark oluyordu opel bayi ile dışarıda yaptırma arasında.
Garantili aracına dışarıda lpg taktıran arkadaşım, garanti dahilinde marş motoru ve aklıma gelmeyen bir kaç parçayı ücretsiz değiştirtti.

Bayidekiler aracı satarken lpg'yi biz takarsak garanti dışı kalmaz derler fakat sonra da bir belge verirler. O belgede lpg'den kaynaklı sorunlarda lpg takan yere (biz takıyoruz diyerek lpg montajı yaptırdıkları yer) geri kalan konularda opel yetkili servislerine başvurlur yazar... Bulabilirsem paylaşayım o belgeyi ..

Aslında bakım aracın kitapçığında belirtilen standarttaki malzemelerle yapıldıktan sonra evin garajında bile yapılsa yine garantiyi bozmaması lazım ama o konuya hiç girmeyeyim. İyice sıkıntıya sokarlar insanı garanti konusunda...

Yani sonuç olarak lpg'nin sirayet edebileceği parçalar haricinde aracınız garantili.

En basitinden başıma gelen bir örneği söyleyim, yakıt depo kapağının kilit mekanizmasının motoru (2017 yılında 750tl idi) bozuldu garantiden değişti. Aracınızın lpg ile alakası olmayan binbir türlü parçası var.

Karşılaşılan sorunları garantiye kabul ettirmek çok kolay olmayabiliyor. Hele ki bakımları yetkili serviste yaptırmazsanız düşünemiyorum tavırlarını.

@Hasip beyin dediği gibi bakımı yetkili serviste yaptırmanız garanti konusunda elinizi rahatlatacaktır.

Yok illa özelde yaptırmak istiyorum derseniz, ben adana'da 3 yer gezdim, Atilla ustada karar kıldım...

Geri