Murat abi seninki neden bu kadar az yakıyor peki. ekstra ne yaptın arabaya
bence eksta birşey yapmanıza gerek yok. sakin kullanmak ve arabanın bakımlı olması (Buji, filtre vs.) yeterli. Ben sinop- samsun arası (Çogu kısmı virajlı yol) 14.5 kruş yaktı. LPG 1.98 TL
Valla dostum extra durumlar haric 101'i geçmez benim araba, Daha önceden de dedim.
*Havasına, suyuna, yağına, periyodik bakımlarına, Dikkat ederim.
*Arabada çelik jant yok, yay yok, araca extra yük binecek bir olay yok.
*Kalkışlarda çok sakinimdir.
*1 km öteden kırmızıyı görürüm ayağımı gazdan çekerim (Frene basmak bile yakıt yüketimidir.)
*3000 devirde vites değiştiririm. Araba 3000 gelsin diyede gaza yüklenemem.
*Kısa mesafeli şehirler arası yolculukta (Aydın ~ İncirlova 10km ) 5. Viteste 2500 devir 85km/hız ile giderim.
*Gideceğim yere önceden plan yaparım misal izmir'in mesai saatlerini iyi bilirim. Ona göre 30dk erken veya yolun boş olduğu zamanlarda giderim. Genelde kırmızıya takılmayacak dur-kalk yapmayacak yolları iyi bilirim

(örneğin İzmirde KSK'den güzelyalıya gideceksem mesai saatlerine yakınsa yolumu 10km daha uzatır otobandan giderim. sabit hız ile durmadan yolculuk daha avantajlı Yolu kısaltıcam diye trafiye bulaşmanın stres yapmanın bir anlamı yok)
En önemlisi de altımdaki aracın 1.4 olduğunu iyi bilmem. Gelip hadi ışıkta fırlayayım dur şuna makas atayım. Derdim yoktur zaten böyle bir sıkıntım olsa 2.2 den aşağı araba sürmek mantıksız.
Misal saat 14:00da Aydından çineye (30km) gideceğim. 13:15de yola çıkarım 85~90 arası (Ceza yeme riskimde olmaz). Açarım Müziğimi tın tın gider gelirim.
(GPS'den İzmire giderken 140 sabit hızla gittiğimde varacağım yere 1 saate varıyorum 100 sabit hızla 1 saat 15 dk'da. 15dk için neden yakıt tüketimimi arttırayım)
Yukarıdaki saydıklarım haricinde extra bir şey yapmam. Eğer siz benim kadar sabırlı iseniz mutlu olursunuz.