3.000 devirde kaç km?

murti2001

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar çevremdekilere araçlarının 3.000 devirde kaç km hız yaptığını sorduğumda kimisi 120,kimisi 110 kimisi de 105 falan yapıyor diyor,acaba motor boyutunun bu devirde giderken hız limitini etkilemede etkisi varmıdır,benim aracım 1.6 3000 devirde 115 falan yapıyor...

sanzumanla alakalı bu olay

Motor büyüklüğü, yol durumu, yürüyen aksamın durumu... Ama en temel etken motorun büyüklüğü ve gücü. 1.6 için de sizin verdiğiniz hız normal sayılır.

2.0 Vectra ile 125 km/s... Ama motordan çok şanzıman ile ilgili diye tahmin ediyorum.

1.5 dci megan2 ile 130km
Aracın motoruyla hiçbir alakası yoktur sadece şanzıman oranlarıyla alakalı
Şanzıman oranlarıda(5 vites için) motorun yakıtına , performansına göre ayarlanır.
Örneğin
a aracı 5 vitesde 3bin dd 120 ile gidiyor b aracı 3bin dd 130 ile gidiyor bu demek değildirki b aracı a dan daha hızlı.
Özetlemek olursa şanzıman oranları
Son hıza, seriliğe, motor gücüne ve yakıt ekenomisine göre belirleniyor.
Bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıstım

Son düzenleme:
2.0 Vectra ile 125 km/s... Ama motordan çok şanzıman ile ilgili diye tahmin ediyorum.
Manuel vitesli 2.0 Vectra B lerde 125 km. Otomatik şanzumanlarda ve 1.6 larda iş değişir.

unutmazsam bir deneyim :D otomatik otomatik :D

Manuel vitesli 2.0 Vectra B lerde 125 km. Otomatik şanzumanlarda ve 1.6 larda iş değişir.

Sizin araç otomatik mi Savaş Abi? Otomatik 2.0 değeri ne acaba? Merak ettim şimdi.

90km/h :)

Geri