4 ay öncesinin cezası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Siteyi ziyaret et
Sinirden çatlamak üzereyim! :mad::mad::mad:

Bugün kapımda Gelir İdaresi'nden bir uyarı mektubu gördüm. Trafik cezası ya da MTV eksikliğiniz var deniliyor. Çok ciddiye almadım açıkçası. Yine de bakayım dedim. Gelirler İdaresi'nin internet vergi dairesinde 4 Kasım'dan kalma trafik cezası görülüyor. 140 TL ceza, 21 TL de faiz... :mad:

Bana hiçbir tebligat yapılmadı. 4 ay sonra haberim oluyor cezadan. Hadi cezayı anladık. Bu gecikme ve alınan faize ne oluyor? Benim mi suçum? :mad:

Tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim. Dava açmayı düşünüyorum.

Bir de bu cezanın nerede, ne için yazıldığını nasıl öğrenebilirim?

İlgileriniz için şimdiden teşekkürler...

aynısı bizede olmuştu postane yanlış adrese yollamış arabayı muayene için götürdüğümde trafik cezanız ( park cezası )var demişlerdi 6 ay öncesinin paşa paşa ödemiştim yapacak bişey yoktu !

devlet doğudakilerden elektrik faturası tahsil edemez bizlerin faturasına kaçak kullanım bedeli olarak yansıtır. devlet trilyonlarca vergiyi kodamanlardan alamaz gücü normal vatandaşa yeter hadi öde der. benim anlamadığım , kişi vergisini yada trafik cezasını ödemezse zaten faize giriyor ve katlanıyor. buna rağmen uyarı kağıdı gönderiyor. aynısı banada oldu .en son araç vergimi ödemedim 288 tl idi. olmuş 298 tl hemen postaya vermişler kağıdı yok ödeyin yok haciz vs. aradım vergi dairesini müdürle görüştüm. ödeyin falan dedi. dedim zaten faize giriyor ve katlanıyor. yine zararı bana ödemeyeceğim dedim. ve yaza kadarda ödemeyeceğim.

ne vergi ödemeyenler var . 2 senedir vs. ben son vergiyi ödemedim ve 1 ay geçti diye durum bu. ve benimde çok zoruma gitti.yıllardır ödememi aksatmamda fakat bu adaletsizlik yüzündende ödemeyide temmuzdaki taksite kadarda yapmayacağım.

Adaletin terazisi şaşarsa böyle oluyor işte! :mad:

Karayolları kanununda 116. maddede yazanlara bakın:

Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilân asmaya mahsus yerinde liste halinde ilân edilir, ilân tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.

Benim işim gücüm yok, her ay gidip vergi dairesinin önündeki ilan panosunu okuyacağım. Dalga mı geçiyorlar, ülke mi yönetiyorlar anlamıyorum!

Az önce 21 TL'lik fazizi ile toplam 161 TL ödedim.

Lanet olsun böyle yönetime, lanet olsun adalet anlayışına...

Yaşamak istemiyorum artık bu ülkede! Bu kadar mı olur yahu! :mad::mad::mad:[FONT=&quot]

[/FONT]

Düşündükçe kafayı yiyorum. Unutamıyorum da...

Gelirler İdaresi Başkanlığı benim adresime mektup göndermeyi biliyor da tebligat göndermeyi bilmiyor mu?

Resmen oyun oynuyorlar, dalga geçiyorlar!

Üçkağıtçılık yapan esnaf gibi ayak oyunları yapılıyor!

İnsaf! İnsaf!

Aykan arkadaş, deniz tutkum için 7 metrelik özel kullanım amaçlı bir tekne aldım.Ben altımdaki arabayı 2 senede bir vize ettirirken teknemi senede bir vize ettirmek zorundayım ve hiç bir ticari amacı olmayan ve ''bağlama kütüğü ruhsatnamesi'' uygulaması gereği ticari kullanımı yasak olan teknem için her sene 272.40 lira vize vergisi ödemek zorundayım.

Gel gelelim sağlık sistemine, ilk başa geldikleri senelerde herkese ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz diye vaad edenler, bugün parasızlıktan intikal bile ettiremedikleri allah ın unuttuğu dağın tepesindeki el kadar arsa için bile gelir elde ediyor diye sayılıp, genel sağlık sigortası adı altında aylık ücret ödemek zorundalar.Hayatını suç ile geçirmiş ve çoğumuzun it kopuk dediği, vatana ve millete hergün onlarca zarar veren insanlar GSS ye göre ücretsiz gss sahibi oluyorlar ve hiç bir geliri olmayan bir vatandaş gss ücretini bir gün geciktirse sağlık hizmeti alması yasaklanıyor.

Senin trafik cezan bunların yanında nedir ki diyeceğim.Ama sakın bunu senin şahsına algılama, bu cümleyle ne demek istediğimi ve şahsına söylemediğimi çok iyi anladın :)

Düşündükçe kafayı yiyorum. Unutamıyorum da...

Gelirler İdaresi Başkanlığı benim adresime mektup göndermeyi biliyor da tebligat göndermeyi bilmiyor mu?

Resmen oyun oynuyorlar, dalga geçiyorlar!

Üçkağıtçılık yapan esnaf gibi ayak oyunları yapılıyor!

İnsaf! İnsaf!

Vaktin ve dosya masrafını karşılayacak kadar bir miktar paran varsa, ver dilekçeni aç davanı..

Vaktin ve dosya masrafını karşılayacak kadar bir miktar paran varsa, ver dilekçeni aç davanı..

Aklıma gelmedi değil ama yukarıda verdiğim kanun maddesine göre her durumda beni haksız çıkarır bunlar!

Tebligat gönderip göndermediklerini bilmiyorum. Göndermediklerini bilsem davayı açarım. Kazanırım da... Ama en fazla faizi almazlar. :)

Öte yandan açtığım dava için tuttuğum avukatın parası cebimden çıkar. Davayı kazansam dahi zarardayım.

Kısacası, millet ezilecekse ezilir. Kaçış yok!

Adaletin terazisi şaşmış, şaşıyor. Adalet yoksa düzen olmaz. Düzen olmazsa devlet olmaz. Üzüldüğüm nokta bu!

Benzer bir cezayı iki ay önce bende ödemek zorunda kaldım.MTV 1. taksidini öderken 140tl ceza+56 tl faiz olmak üzere 196 tl ödedim.
Eğer bana zamanında tebliğ edilseydi % 30 indirimle 98 tl ödeyecektim
Sebebini neden ceza yediğimi anlamak için BİMER'e yazdım,gelen cevap daha ilginç;2011 martta kırmızı ışık ihlali yaptınız,tebligat ..... adresinize yollandı,evde bulunamadınız, bir hafta postanede bekledi,sonra mahallenizin muhtarına bırakıldı...
yazmışlarda yazmışlar,ne bana tebligat geldi,ne muhtar bana bilgi verdi,anlayacağınız paşa paşa ödedim..
Dava için örnekler araştırdım ama çok uzun ve zaman alıcı bişey,o kadar zamanım olmadığı için dava açmadım..
Bundan sonra ayda bir GİB'e girip ceza varmı diye bakıyorum....

Son düzenleme:
Bende aynı durumdan müzdaribim, borcum çok daha fazlası.

Hiç bir şekilde bana tebliğ edilmedi , itiraz etmeyi düşünüyorum.

Geri