4 ay öncesinin cezası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Boşa kürek çekiyoruz arkadaşlar...

Yukarıda bir arkadaş yazmış. Güzel özetlemiş durumu. Tebligat gönderildi derler. Sizi çok aradık derler. Tebliğ edebilmek için yırtındık derler. Derler de derler...

Tebliğ edilemezse vergi dairesinin ilan panosuna asıyorlarmış ve tebliğ edilmiş sayılıyormuş ya!

Daha ne istiyorsunuz? Vatandaş olarak bilgilendiriyorlar işte sizi! Siz gidip vergi dairesinin panosunu kontrol etmiyorsunuz sonra da hak iddia ediyorsunuz! Çok ayıp çok!

Benzer bir cezayı iki ay önce bende ödemek zorunda kaldım.MTV 1. taksidiniöderken 140tl ceza+56 tl faiz olmak üzere 196 tl ödedim.
Eğer bana zamanında tebliğ edilseydi % 30 indirimle 980 tl ödeyecektim
Sebebini neden ceza yediğimi anlamak için BİMER'e yazdım,gelen cevap daha ilginç;2011 martta kırmızı ışık ihlali yaptınız,tebligat ..... adresinize yollandı,evde bulunamadınız, bir hafta postanede bekledi,sonra mahallenizin muhtarına bırakıldı...
yazmışlarda yazmışlar,ne bana tebligat geldi,ne muhtar bana bilgi verdi,anlayacağınız paşa paşa ödedim..
Dava için örnekler araştırdım ama çok uzun ve zaman alıcı bişey,o kadar zamanım olmadığı için dava açmadım..
Bundan sonra ayda bir GİB'e girip ceza varmı diye bakıyorum....

Hiç yararı yok. Ben her ay kontrol ediyordum. Kasım-Aralık-Ocak-Şubat aylarında baktım. Mart ayında evime mektup gelince tekrar girip baktım ve Kasım ayının cezasını gördüm. :)

Sanıyorum ki istenilen faiz oranı yakalanınca yahut devletin kasasının ihtiyacına göre belli bir düzen oluşturmuşlar ona göre bildirimde bulunuyorlar.

devlet doğudakilerden elektrik faturası tahsil edemez bizlerin faturasına kaçak kullanım bedeli olarak yansıtır. devlet trilyonlarca vergiyi kodamanlardan alamaz gücü normal vatandaşa yeter hadi öde der. ...

doğru söze ne denir.
güzel ülkemin hiç değişmeyen kuralı o da '' 4-S '' kuralı ki herkesçe malum ... :(

Son düzenleme:
Geri