Acaba Kırmızımıydı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thskt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mesele hızlı gelme meselesi değil ki.
burdan saygıyla ve sevgiyle andığım bi araç kullanıcısı 5 sn kalmasına rağmen yavaş ve belirsiz hareketlerle önümde giderken ona dikkatimi verdim ve ışığı aksattım. o sırada sarı yandığını gördüm fakat bi anda geçme kararı aldım. aynı araç yine orta kavşakta da acaip bişiyler yaptı ve durdu. ondan kaçmak için sağa kırıp yine gaz fren arasında kaldım ve geçtim. geçerken son gördüğüm renk sarıydı :D

Arkadaşım O ışıkta benim yenilmiş bi cezam var. EDS sadece çevreyolu boyunca düz geçişlerde yapılan ihlaller için kayıt yapıyor. Eğer Çevre yolu istikametinden geçtiğinde yeşil de hastane tarafına dönerken sarı veya kırmız ise Ceza gelmesine imkan yok.
Not: Kırmızı ışığın önünde beyaz bi şerit var yolun dikeyine çizilmiş, O şeriti sarı veya kırmızıda geçersen çekim yapıyor ve caza yiyorsun.

hemşerim umarm gelmez moralini bozmak gibi olmasında %51 yedin ceza yeşil geç sarı dur kırmızı bekle heralde böyleydi :) genede araştır sonra bide faizle fln uğraşma

hemşerim umarm gelmez moralini bozmak gibi olmasında %51 yedin ceza yeşil geç sarı dur kırmızı bekle heralde böyleydi :) genede araştır sonra bide faizle fln uğraşma

o senin dediğin kırmızı dur sarı hazırlan yeşil geç :D

bahse girelim derim..1/10 bahse girerim boy farkıyla sarıyı ekarte etmişsindir . bence fazla düşünme , düşünsende çare yok:D

arkadaşlar sarıda geçmek suçtur. sarıda geçerseniz hata yapmış olursunuz.Kavşaklara gelirken hız azaltılır bunu herkes bilir. Ben duramadım, yavaşlayamadım, hızlıydım gibi savunmalar kabul edilmez.

sarı da geçmek suç mudur? :eek::confused: arkadaşlar, sarı da geçmek suç diyenler ehliyetleri nerden aldılar çok merak ediyorum.

sarı da geçmek sadece bi yerde suçtur, o da kırmızı ile birlikte yanıyorsa. o da ne zamandır, kırmızıdan yeşile geçerken. kırmızı ve sarı aynı anda yanar. bu demektir ki, yeşil yanacak, hazır ol ama yeşil yanana kadar geçme.

yeşilden kırmızıya dönerken yanan sarı, kırmızı ile birlikte yanmaz. bu da demektir ki, kırmızı yanacak, yavaşla, eğer güvenli duruş mesafen yoksa devam et.

yanlış bilgi vermeyelim. eğer sarı da geçmek yasaksa, sarı lambaya ne gerek var. kırmızı yeterdi.

öyle bişeyler işte :D bende çok geçerim sarıda ama çok şükür daha yemedim ceza sende haber ver millet meraklandı :D

cezayı yer yemez haber veririm. ok :D yemezsem nolacak. uzar gider konu...

cezayı yer yemez haber veririm. ok :D yemezsem nolacak. uzar gider konu...
kim ne derse desin senin ceza yememen gerek kanunda kuralda nedir bilmiyorum ama türkiyede direksiyon başında ne kadar şöfür varsa hepsi sarıyı gördümü yapıştırıyor gazı miletce öyle sarı kırmızyı pek takmayız yayalara kadar
bu durum var ben konunun bildiğim tarafını san anlatayım ceza makbuzunuz ne olursa olsun tebliğ edilmediği sürece gecersizdir ama tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde peşin ödeme indiriminden faydalanıp ödersiniz yani diyelim cezayı yediniz ama ceza makbuzunuz size tebliğ edilmedi 5 yıl sonra karşınıza cıktı şu tarihte ceza yemişsiniz diye bu demek değildir 5 yıllık faiz ödeyeceksiniz tebliğten sonra siz işlemi sonuclandırmazsanız faizle karşılaşırsınız
ve yanılmıyorsan yeni sistemde en gec 3 aya içinde size ulaştırmaları gerekiyor
3 ayı aştıktan sonra o parayı sizden tahsil edemezler

sarı da geçmek suç mudur? :eek::confused: arkadaşlar, sarı da geçmek suç diyenler ehliyetleri nerden aldılar çok merak ediyorum.

sarı da geçmek sadece bi yerde suçtur, o da kırmızı ile birlikte yanıyorsa. o da ne zamandır, kırmızıdan yeşile geçerken. kırmızı ve sarı aynı anda yanar. bu demektir ki, yeşil yanacak, hazır ol ama yeşil yanana kadar geçme.

yeşilden kırmızıya dönerken yanan sarı, kırmızı ile birlikte yanmaz. bu da demektir ki, kırmızı yanacak, yavaşla, eğer güvenli duruş mesafen yoksa devam et.

yanlış bilgi vermeyelim. eğer sarı da geçmek yasaksa, sarı lambaya ne gerek var. kırmızı yeterdi.

Kavşağa yaklaşırken sarı yanıyorsa yavaşlanır ve durulur. Işıkla aramızda durulmayacak mesafe varsa sadece bu durumda geçilir. 'Aha sarı yanıyor basıyım gazada geçiyim' yapılmaz

Ayrıca sarı yanıp sönüyorsa yol ver tabelası ile aynı anlama gelir. Ben sarı ışık ihlali yapıp ceza yiyenler tanıyorum.Ehliyetide trafikten aldım.

Geri