Merhaba Arkadaşlar,
Aracım 2016 Astra j 1.6 115bg Benzin/LPg
Aracım Soğukken ilk marşı 10 saniye kadar sürüyor, çalıştıktan sonra kendi isteğimle stop edip tekrar çalıştırdığımda hemen çalışıyor, sıcakkende hemen çalışıyor sadece ilk marşta gecikme oluyor
Akü yeni 72 lik varta taktım
Bujilerde yeni bosch iridyum
Merhaba, aynı sorunu kısa zaman önce yaşadım. Arızayı çok yerde aradık hatta benim aracın Lpg montajı candan mühendislikte yapıldı, oraya da gitmiştim bu sorun için hiç bir arıza tespit edilemedi, bujiler GM orjinal takıldı, sorun yine devam etmişti. Ben çözüme şöyle ulaştım
Ben PO’dan ne zaman Lpg alsam BRC marka LPG’li Astra j sizin aracınız ile aynı motorlu aracımda bu sorunu yaşadım. Artık sadece shell veya Opetten alıyorum, onun dışında birde sorunu atlatmak için benzin enjektör temizleyici kullandım araç ilk benzinde çalıştığı için sonra bir daha sorun hiç yaşamadım. PO LPG’yi kötülemek değil amacım ki zaten adamlar %100 garantili Lpg yakıt veriyorlar. Fakat benim aracım PO gazı sevmiyor. Sizde de sorun aynı olabilir, depodaki gazı komple bitirip yeni alacağınız zaman gaz aldığınız marka veya istasyonu değiştirip deneyebilirsiniz.
Birde hocam iridyum bujiyi bende kullanmak istedim ama ustaların çoğu önermedi, bobin ömrünü azaltır daha sıkıntılı sorunlar yaşarsın vs demişlerdi. Ve marka olarak kesinlikle GM veya NGK tek tırnak önerdiler. Bu araca Bosch marka buji takılmazmış, bende bu yüzden uzak durdum.
Siz memnun musunuz?