Active Select Sorunu

Ynt: Active Select Sorunu

Nişanlımın aracı active select, benimki manuel. İkimizin de aracı 1.6 115hp.
Ben gayet agresif kullanıyorum ortalama yakıt tüketimim şu sıralar 9.1.
Nişanlım ise oldukça sakin kullanır, onun yakıt tüketimi ise 10.4.

AS nin yakıt tüketimini arttırdığı bir gerçek ama gerçekten çok konforlu ve kaliteli olduğunu düşünüyorum. Passat TSI DSG kullanmıştım geçtiğimiz ay, insanların abarttığı gibi birşey yokmuş DSG de bunu farkettim active selectten sonra.

Active Select, eski astralardaki easytronic şanzımana göre çok çok çok daha iyi diyebilirim (konfor, vites geçişleri, stabilite vs)

birde şöyle bi durum var araç evet şehir içinde fazla tüketim gerçekleştiriyor ama kasanın ağırlığınıda gözardı etmeyin. mesela benim araç 1.6 115 bg as ruhsatta net ağırlığı 1503 kg buna yakıtla 2 kişinin ağırlığınıda eklediğinizde araç 1750 kg birde içinde 4-5 kişi varsa 2 ton bence bu ağırlığa ve bu kasaya bu yakıt normal diye düşünüyorum bu gün bi toyota, bi honda bu araçdan 200 -300 kg daha hafif belki ama astrayla aynı hatta fazla bile yakıt tüketimi var haksızmıyım

yasincan51 link' Alıntı:
birde şöyle bi durum var araç evet şehir içinde fazla tüketim gerçekleştiriyor ama kasanın ağırlığınıda gözardı etmeyin. mesela benim araç 1.6 115 bg as ruhsatta net ağırlığı 1503 kg buna yakıtla 2 kişinin ağırlığınıda eklediğinizde araç 1750 kg birde içinde 4-5 kişi varsa 2 ton bence bu ağırlığa ve bu kasaya bu yakıt normal diye düşünüyorum bu gün bi toyota, bi honda bu araçdan 200 -300 kg daha hafif belki ama astrayla aynı hatta fazla bile yakıt tüketimi var haksızmıyım
kesinlikle doğru , babam manuel dizel corolla kullanıyor şehir içinde 7,5 lt yakıt tüketiyor ve araç yol tutma konusunda çok sıkıntılı her döner kavşakta yanal komple kayma problemleri var.Ona bakacak olursak benzinli otomatik vitesli oturaklı bir araç için 100 km de 3 lt 15 tl yapar ki çok bi fark değil bence.Şehir dışında da o 5,5lt yakıyor bense 6 lt yakıyorum.Tüketim manuelde daha düşük olabilir ama abartılı bi tüketim olduğunu düşünmüyorum

Tolga KARACA link' Alıntı:
Valla AS den 2000km dir çok memnunum maşallah diyelim  8)
hangi ara 2000 km yaptın yahu :D ?

HaKaN link' Alıntı:
hangi ara 2000 km yaptın yahu :D ?

Ankara ya gelince 2000 e ulaştı Hakancım  :)

ercan_0636 link' Alıntı:

greatt

B֜LENT link' Alıntı:
Diyorum senin arabada yalanci A/S kullanmislar.

Kanka muhtemelen yeni motor çok güçlü alt devirlerinden dolayı AS yi öttürüyor çünkü Doğan ın 1.4t AS ye göre alt devirleri çok daha güçlü, gaza basınca vites düşürmeden anında hızlanıyor motor. Bir de vites değişimleri daha hızlı,  eski AS de bazen şanzıman düşünüyordu 1-2 saniye, bunda anında karar veriyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Kanka muhtemelen yeni motor çok güçlü alt devirlerinden dolayı AS yi öttürüyor çünkü Doğan ın 1.4t AS ye göre alt devirleri çok daha güçlü, gaza basınca vites düşürmeden anında hızlanıyor motor. Bir de vites değişimleri daha hızlı,  eski AS de bazen şanzıman düşünüyordu 1-2 saniye, bunda anında karar veriyor.
Bosster o 1-2 sn düşünme sorununu halletti adamim.

Geri