Active Select'i manuel olarak kullanmak

Cebelli59

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracım active select, manuel modta kullansak yakıt değerlerini düşürebilir miyiz? Normal manuel araçlardaki gibi vites değiştirirken gaz kesmem gerekir mi? Ya da başka püf noktaları var mıdır?

Ynt: Active Select'i manuel olarak kullanmak

bir miktar daha yakıt tasarrufu sağlarsınız vites değişimine gelince araç devrini bulunca vites değişimini gazdan ayağınızı çekmeden yaparsanız araç geri kalan işi sizin yerinize yapar.

active select yakıt tüketiminde milleti yedi bitirdi valla..

ulas79 link' Alıntı:
bir miktar daha yakıt tasarrufu sağlarsınız vites değişimine gelince araç devrini bulunca vites değişimini gazdan ayağınızı çekmeden yaparsanız araç geri kalan işi sizin yerinize yapar.

Bilgi için teşekkürler, öğrenciyiz yarım litre azaltabilsem kârdır :).

Arkadaşlar merhaba,
Başlık mevcut olduğu için tekrar başlık açmadım.
Sorum şu aslında: Araç hareket halinde iken Active Select şanzımanda otomatikten manuele ya da manuelden otomatiğe geçiş yapılabiliyor mu? Her iki modda da kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Geçişler ile ilgili ya da manuelde kullanırken bilmemiz gereken önemli noktalar ya da püf noktalar var mı?
Teşekkürler.

enigma33 link' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Sorum şu aslında: Araç hareket halinde iken Active Select şanzımanda otomatikten manuele ya da manuelden otomatiğe geçiş yapılabiliyor mu? Her iki modda da kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Geçişler ile ilgili ya da manuelde kullanırken bilmemiz gereken önemli noktalar ya da püf noktalar var mı?
Teşekkürler.
astra yi test etmeye gittiğimde hareket halindeyken görevli manuele alıp bana gostermisti sonra tekrar d moduna almıştı

enigma33 link' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Teşekkürler.
evet geçilebiliyor ki ben sık yapıyorum özellikle bayır çıkarken bazen araç inatla yüksek viteste kalmak istiyor ve ben manuele  çekip vites küçültüyorum bazende sollamaya çıktığımda yapıyorum.

enigma33 link' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Teşekkürler.
Butun triptronik araclarda otomatikten manuele veya tam tersine gecis yapilabilir.

As araç sahibi arkadaşlar servisteki ustam 3000 kmden sonra aracın motorunu açmak için uzun yolda 4000-5000 devirde manuele alıp kullanmamı istemişti.bende aynen söylediği gibi yaptım.aracı ilk aldığım zaman 9.2-10.3/100 km yakıt tüketimi vardı.tam olarak emin değilim ancak uzun yoldan döndükten sonra (4500 km yol yaptım) yakıt tüketimi 8.1-8.8 lerde ya ben arabaya alıştım yada ustamın dediği işe yaradı.Bu arada gaz ve fren müdahalesi olmadan otomatik konumda yada manuelde aracı kullanabiliriz.

Cebelli59 link' Alıntı:
Aracım active select, manuel modta kullansak yakıt değerlerini düşürebilir miyiz? Normal manuel araçlardaki gibi vites değiştirirken gaz kesmem gerekir mi? Ya da başka püf noktaları var mıdır?

Çok fazla yakıt değerini düşürebileceğini sanmıyorum, zaten sakin kullanımlarda AS mümkün olan en düşük devirde aracı götüren vitesleri seçiyor, nerdeyse kalktığı gibi 6. vitese atacak :) AS nin yakıt tüketimine katlanmaktan başka pek bi çaremiz yok gibi :)

Geri