1- Aydın Doğan'ın ne olduğunu bilmek isteyen araştırır.
2- Bu habere gargalar bile güler, çünkü petrol ofisi bu ülkenin petrol fiyatlarını belirleyen bir kurum değildir. Diğer petrol firmalarıda mı Aydın Doğan'a ait. Diğer firmalar benzini 2,5 YTL ye verince önlerinde kuyruklar oluşmaz mı? ( Unutmayalım Aydın Doğan Fatih Altaylı'nın eski patronudur. Hürriyet Gazetesinde çalışırken Sabah grubuna yüklenirdi, daha sonra iyi bir gelir karşılığı Sabah Gazetesine transfer oldu Hürriyet Gazetesine yüklendi. Devir eline kalemi alanların devri)
3- Hamdolsunla, maşallahlarla günü geçiren hükümet bir Aydın Doğan'la başedemiyorsa diğer kanunsuzluklarla yolsuzluklarla nasıl baş edecek. Malum ülkemizde binlercesi var. Yok başedemiyorum diyorsa o zaman yetkililer aciz, başederim diyorsa yapılan haber yalan.
4- Artık herkes biliyorki ülkenin kar eden ve üreten bir kuruluşu kalmadı. Sağ olsun abimiz hepsini sattı. Ülkede satacak bir şey kalmayınca abimiz şimdi de benzin satıyor.
İşin siyasi tarafını bir kenara bırakalım, biraz gerçekci olalım. Petrol üretemeyen tüm dünya ülkeleri petrolün varilini bizimle aynı fiyattan alıyor. Mesafe daha yakın olduğu için nakliye giderleri ve bizdeki ucuz işçilik nedeniyle işçilik maliyetleri de az, ama buna karşılık en pahalı fiyatlar bizde. Ali Veli hiç farketmez. Ben karşımda işinin erbabı yöneticiler görmek isterim. Beni kandırmayan, kazıklamayan, maliyede para yoksa alnını gere gere mertce "paramız yok arkadaş, mecburuz" diyen, ondan bundan aldığı para yardımlarını, vergileri yandaşlarına oy uğruna dağıtmayan, milletin oyuna yardım adı altında ipotek koymayan yöneticilere ihtiyacım var.