akaryakıt fiyatlarını boykot ediyoruz. 20-27 haziran arası akaryakıt almıyoruz.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet bu olayın kaynağı sabit ötv ve vergilerin vergisi kdv. ötv sabit değilde oranlı olsa fiyatlar şimdi daha düşük olackatı... protestonun kaynağı bu sabit vergi olmalı. tabiki istasyon sahibide kazanacak...
 
Bırakın kardeşim o zaman arabaları, bırakın komple, herkes binsin bisiklete. Bu arabayı aldıysan akaryakıtı da alacaksın. Sorun ihtiyacı olmayanların da araba alıyor olması. Benim gibi yılda 40-50.000 km yol yapan bi adama akaryakıt alma demek abesle iştigalden ibarettir.
Bi eylem yapıcaksanız alın size öneri. Gidin bankaların önlerine, kefilsiz sadece ipotekle hiç peşinsiz araba kredisini protesto edin. Her kapının önünde 1 arabanın bulunduğu ülkede hükümet tabiikide yakıt fiyatlarını artırır. Sonuçta devlet bu işten %600 vergi alıyor.

Böyle savunma olur mu Gökhan? Bir ürünün neden pahalı olduğunu sorgulamak yanlış bir şey mi? 5'e mal edip 50'e satılan bir ürünü alırken sorgulamıyormusun, kuzu kuzu para ödemek insana koyuyor. O zaman birileri de çıkıp Gökhan sen yılda 40.000-50.000 km yol yaparak dünyanın benzinini harcıyorsun, yurt dışına döviz çıkmasına neden oluyorsun, üstüne üstlük egzosundan yaydığı zehirli gazlarla çevrene zarar veriyorsun, araba kullanma, bisikletle gez derse ne diyeceksin? Bence bu tür savunmaya göre, böyle bir soru ile karşılaşman da normaldir.

Diğer bir konu faiz haramdır ilkesini savunan bir görüşün faizden daha beter bir şekilde ağır vergiler koyarak zor durumda olanları tefecinin kucağına itmesidir. Dini bütün biri konuşurken vergi vermek faizle eş değerdir diyerek vergi vermemeyi özendiriyordu.
 
EPDK: Akaryakıt fiyatları kanuna aykırı
EPDK akaryakıt fiyatlarının kanuna aykırı tespit edildiğine karar verdi. Akaryakıt şirketlerine 20 gün süre verildi.

Reuters
Güncelleme: 14:27 TSİ 01 Haziran. 2009 Pazartesi
ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), uzun süredir diğer ülkelere kıyasla yüksek olduğu nedeniyle gündemde olan akaryakıt fiyatlarının, kanuna aykırı şekilde tespit edildiğine karar verdi.

EPDK, serbest piyasa koşullarına da uymayacak şekilde belirlenen fiyat politikalarında değişiklik yapılması için akaryakıt şirketlerine 20 gün süre tanıdı.

Reuters'a değerlendirmede bulunan yetkililer, dağıtım şirketlerinin bu sürede durumlarını düzeltmemeleri halinde, EPDK'nın şirketler hakkında soruşturma açabileceği gibi Türkiye çapında akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik tavan fiyat belirleyebileceğini ifade ediyorlar.

EPDK'nın web sitesinde yer alan açıklamada, petrol piyasasında dağıtıcıların tarifelerde en yakın dünya serbest piyasasını dikkate almadığını, kanuna aykırılıkların giderilmesi için de şirketlere 20 Haziran'a kadar süre verildiğini belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Petrol piyasasında faaliyet gösteren dağıtıcı lisansı sahiplerinin fiyat uygulamalarında en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu dikkate alınmadığı anlaşıldığından, lisans sahiplerinin fiyat uygulamalarını söz konusu aykırılıkları giderecek şekilde 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 10'uncu maddesinin 'Rafinerici ve dağıtıcı lisansı kapsamında yapılan piyasa faaliyetlerine ilişkin fiyatlar, en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu dikkate alınarak, lisans sahipleri tarafından hazırlanan tavan fiyatlar olarak Kuruma bildirilir' hükmüne uygun hale getirmeleri için 20 Haziran 2009 tarihine kadar süre verilmesine karar verilmiştir."

1.5 YILDIR GÜNDEMDEYDİ
EPDK, akaryakıt fiyatlarının serbest piyasa koşullarına göre belirlenip belirlenmediğine yönelik konuyu yaklaşık 1.5 yıldır gündeminde tutuyordu.

Kurum, en son geçen yıl Eylül ayında bir fiyatlandırma yönetmeliği çıkararak, tüm şirketlerin bu esaslara uygun olarak tarifelerini sunmalarını talep etmişti.
 
bu arda zammı yedik gene tabii ufak çalı bir zam yapıldı gene
 
arabalara da yazı hazırlasak nasıl olur
 
Geri
Üst