- Konuyu Başlatan
bu işin eylemi olmaz...
10 lirada olsa millet gene alır ...
ortalama memur maaşının 1500 lira olduğu memleketimde ,ne maksatla olduğunu hala çözemediğim bi şekilde cebine ,ihtiyacına bakmadan ,bilmem kaç yıllık birikimi yada bankadan aldığı bilmem kaç oranında faizli borç para ile gidip 20 000 liralık arabaya üstüne binen vergiylen beraber 50 000 lira veren alan. onada yıllık bilmem kaç bin lira vergi ödeyen ve sesini çıkarmayan ona isyan etmeyen adam benzine gelen zamma isyan edermi...?
etmez haci etmez ...
bu konu ilen alakalı içinde değişik organlarımızın adının geçtiği bi atasözü var da biraz argo burda söylemek istemiyorum ama anlayan anladı zaten...( öyle vatandaşa böyle vergi, böyle benzin manasına gelen veciz bi söz )
allahım yaa sanane baska vatandastan herkezın tuttugu kendıne degılmı kazık ona gırıyorsa bana neden gırmek mecburıyetındekı sen etrafındakılerı dusunup o sekılde davranıyorsan kusura bakma hocam ben öyle davranamam bir tane adam akıllı bırı cıkıpta tamam kurdaleyi bagladım demiyor ya bızene arkadaslar mılletten onda bundan herkez kendı ıcın yasamıyormuu? benım kazıgımın acısını baskası duyuyormuda ben baskasını dusuncem öyle olsaydı devlet baskanı mılletını dusunur kazıgı sokmazdı zaten ben bu cuma gunu antenıme siyah kurdale baglıycam protesto etmek isteyen baglamaz kardesım bu kadar basıt burda hala bana onu bunu gelıp savunmayın her koyun kendi bacagından asılır bu kadar basittttt!!!