Anlamıyorum sizi ya hiç olay yaşamadınız yada sınırlerı alınmıs Polyanna gibi birisiniz Ne bileyim mal canın yongasıdır yani...
Neyi savundugunuzu da anlamadım ki...
O adamların arabayı kaçırmaları, bi başkasının alınteri ile kazandıgı arabayla cirit atmaları ona zarar vermeleri hoşunuza mı gidiyor da bu kadar sogukkanlı ve sakin olabiliyorsunuz?
Konuya 20 yaşındaki birisinin psikolojisi ile yaklaşıyorsun. Bizler de bunun yanlış olduğunu savunuyoruz. Kavga gürültü patırtı gibi şeyler hiç bir medeni toplumda hoş görülmez, ayrıca suçtur. 3 kişi birini dövüyorsunuz buna da doğal karşılıyorsun, peki o kişi de kin güdüp gidip 5 kişi bulsa astsubay olan babanı, dayını ve seni köy meydanında evire çevire dövselerdi ne olacaktı? Veya baban o sinirle silahını çekip birkaç kişiyi öldürse ne olacaktı? Ben söyleyeyim şu an katil birisinin oğlu olacaktın. Bizim toplumumuz nedenleri, niçinleri fazla dikkate almaz, katil der geçer. Ayrıca dövdüğünüz kişi bir savcının veya hakimin kendisi veya oğlu olsaydı durum ne olacaktı?
Yani demem o ki 1- hiç kimse yanına 3-5 kişiyi alıp kendi yasamı uygulamak adına birilerini dövemez (bu iş organize diyerek çete kurma kapsama alınırsa ceza katlanır), 2- Gene hiç kimse babasının asker, polis, milletvekili gibi etiketlerine güvenerek kanunsuzluk yapamaz, hatta babasını makamından eder. 3- Suçluları ancak yasalar yargılar, kişilerin böyle bir hakkı yoktur.