Akü Değişimi

badsector

Kayıtlı Kullanıcı
66-Yozgat
Arkadaşlar 2014 dizel 136 astra j var. Star stop şu an çalışmıyor, akü zayıflamış. Akü değiştireceğim ama değiştirirken araç kapalı mı kalmalı, değiştirdikten sonra ayar gerekiyor mu?

bir kaç yıl önce değiştirmiştim usta araç kapalıyken sökmeye kalktı. Araç açıkken yap dedim o şekilde yaptı. Teyp- yol bilgisayarı vs güvenlik kodu için sıkıntı çıkmasın diye o şekilde yaptırmıştım bu yolla herhangi bir sorun çıkmadı

bir kaç yıl önce değiştirmiştim usta araç kapalıyken sökmeye kalktı. Araç açıkken yap dedim o şekilde yaptı. Teyp- yol bilgisayarı vs güvenlik kodu için sıkıntı çıkmasın diye o şekilde yaptırmıştım bu yolla herhangi bir sorun çıkmadı
Hocam bazıları da araç açıkken kesinlikle yapmayın diyor. Nasıl olacak kararsız kaldım ya.

Araç kapalıyken yapılırsa elimde zaten güvenlik kodu var onu yazıp sistemi düzeltemez miyiz?

Astra j lerde güvenlik koduna ihtiyaç olmaz. Sadece kodlama gerekebilir sıfırlanırsa. Yeni akü takıldıktan ya da mevcut akü kendine geldikten sonra bilgi ekranında sizi yönlendirir, Sürücü camını tamamen açın, tamamen kapatın, yolcu camını tamamen açın kapatın diye komutlar verir. Kodlama tamamlanınca normale döner. Akü tamamen boşaldığında başıma gelmişti.

Hocam bazıları da araç açıkken kesinlikle yapmayın diyor. Nasıl olacak kararsız kaldım ya.

Araç kapalıyken yapılırsa elimde zaten güvenlik kodu var onu yazıp sistemi düzeltemez miyiz?
benim aracım corsa 2012. içerisinde orjinal 50 amperlik GM akü vardı 70 amper varta ile değiştirmiştim 3-4 yıl oldu rahat. sorun çıkacağını hiç duymamıştım kaç yıl oldu hiçbirşey olmadı aracımda. zaten kısa sürüyor, dediğim gibi gerek duymadım öyle kod reset sorunu çıkar diye. ancak kodlar ve cihazlarınız varsa bilginiz varsa yaparsınız diye düşünüyorum karar sizin tabiki. kolay gelsin

Geri