akü ne kadar dayanır (şarj dinamosu olmadan)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan halit69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

halit69

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar merhaba şarj dinamosunu sökmeyi düşünüyorum tıkırtı sesi var bilyesinde sorun var sanırım 1 günde bitiremem diye düşünüyorum sabah 15 akşam (far çok yakar diye düşünüyorum) 15 km kullanıyorum acaba akü şarjı yeterli olurmu olursa kaç gün dayanır aradım ama böyle bir konu bulamadım
akü mutlu 65 amper 3 yıl oldu alalı
şimdiden teşekkürler

Çok uzun süre gideceğini sanmıyorum. Araçta far dışında aküyü kullanan birçok sistem var en çok 3-4 gün bu şekilde kullanabilirsin bence.

Aracin cektigi elektriği teorik olarak bilmeniz gerekir. Misal arac saatte 20A harciyorsa aku sizi kaba hesap 3 saate yakin goturur. Ama akuye cok yuklenmis olursunuz ve omrunu azaltmis olursunuz. Seyahat esnasinda aracta zorunlu olmadikca hicbir elektrikli aleti calistirmamaniz gerekir.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araçta birçok şey 12 V ile çalışırve akü 10 V altına düşünce çalışmaz, yolda kalırsınız. Şarj dinamosu çalışmadan pek uzun şanşınız olmaz.

Macera aramayın derim. Birde o dinamo nun çok fazla işi yok ya olsa olsa iki bilemedin üç saat sürmez bile.

cevap için teşekkürler ben her ihtimal için sordum ve bu soruda başkalarına ışık olur dedim çünkü işyerinde söküp ertesi sabah yolda gelirken arızalı parçayı sanayiden almayı düşündüm çünkü sanayi 7-8 km uzağımdadır

şarz motorunu kendiniz söküp tamir edip yerine takabiliyorsanız süper.:D

şarz motorunu kendiniz söküp tamir edip yerine takabiliyorsanız süper.:D

tamiri kolayda sökmesi zahmetli tek çekincem budur
hatta geçenlerde sekonder hava pompasını yaptım bilyesi ve kömürünü değiştirmiştim

@https://www.youtube.com/watch?v=9sAa6-U1RmI;

Geri