akü şarjı düşük olması direksiyon dönüşünü sertleştirir mi?

fatihastsb

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba herkese, aracımın benden önceki sahibi tunç marka 75 A lik akü taktırmış, allah tan garantisinin bitmesine son 2 ay kala şarj etmemeye başladı. araç çalıştırmada çok zorlanıyor hatta bazen marş almazsa yaklaşık 30 dakika akünün azda olsa kendine gelmesini bekliyorum. akü olayını bugün yarın halledeceğim fakat benim sorum şu ; akünün zayıf olması direksiyonu etkiler mi? sanki direksiyonda hiç hidrolik kalmamış gibi dönmüyor. ilginize şimdiden teşekkürler, iyi geceler.

evet direksiyonun yumuşaması ve sertleşmesi genellikle aküye bağlı, direksiyonun alt sol kısmındaki kapağı söktüğündüzde orada dinamo şeklinde bir alet var araç çalıştığında aküden elektiriği çekerek direksiyonun yumşamasını sağlıyor. Akü zayıf olursa direksiyonda okadar ağır oluyor.

anladım ilginize çok teşekkür ederim, şimdi ilk işim akü olacak, yoksa direk servise gidip direksiyon dönmüyor diye para kaptıracaktım :D teşekkür ederim tekrardan.

rica ederim. iyiki gitmemişsiniz servise yoksa sökmeye kalkarlar mazallah :D

aynen :D, servisler zaten tam bir para tuzağı ama yapacak başka bişeyimizde yok. tanıdık diyoruz aynı arıza devam ediyor hatır-gönül ilişkisi bozulmasın diye bidaha aynı arıza için başka ustaya tekrar para veriyoruz ama servisin güzelliği burda çıkıyor :D biraz fazla veriyoruz ama değiyor sanırım...

yok servisinde bilmediği şeyler var, mesela benim ön taraftan gıcırtı geliyordu bana dediler normal hepsinde var su girmiştir kuruyunca geçer. Yaz günü su nasıl giriyorsa artık.

Ama özel servise sorduğumda ön viraj lastiklerini yağla dedi elemanına tak kesti :)

Abi alternatörü kontrol ettirmenizi öneririm.(Bizim poloda başımıza geldi.Alternatör bozulunca direksiyon taş gibi oldu.)

Aynı problem bende vardı.arabayı çalıştırınca bir süre direksiyon sert oluyor sonra yumuşuyordu aküyü degiştirdim problem kayboldu..

Araa sıra banada oluyor akuden olmasını ögrenmek ıcımı rahatlattı o kadar buyuk bır problem degılmıs,tesekkurler

Slmlr,

Ilk bastaki soruyu duyunca arkadas sacmalamis diye dusunmustum..

Ozur dilerim, gercekden Akunun bu konuda etkili oldugunu duymak beni sasirtti..

Benim 2001 Astra G HB Editionumu kim kullanirsa direksiyonun serliginden sikayet ediyor.

Akuden simdilik bir sikayetim yok, bu direksiyondaki sertlik sorununu cozmenin baska bir yolu var

mi? yoksa Akuyu degistirmek tek cozum mu ?

Geri