akü

normalde 14 basması lazım sargıya tel eklenerek voltaj yükseltilebilir.

bende orjinal varta vardı
astra h kasalar biraz fazla elektronik olduğundan 74 önerdiler
sorunsuz kullanıyorum tasiye ederim

Yüksek amperli aküler tabiki iyi gibi görünebilir ancak şunu da unutmamak lazım amper yükseldikçe şarj süresi uzar ve yeterli beslemeyi alamayan akü daha çabuk kendini salar ve akünün verimi azalır verilen paranın karşılığı da o aküden alınamaz, o nedenle araca göre dengeli bir akü seçmek verim ve maliyet bakımından da en iyisidir.
Özellikle de kısa mesafelerde kullanılan araçlar için uygun amperli akü kullanılmalıdır.

1 ay kadar önce yetkili serviste akü değiştirdim. Üzerindekinin aynısını takmalarını söylememe rağmen 60 yerine 66 A'lık takmışlar. Nedeni olarak da aracımın yaşı dolayısıyla tesisatının eskidiğini, bu yüzden daha yüksek amperli takmaları gerektiğini söylediler. Ben pek bir anlam veremedim ama Opel Türkiye'ye şikayet ettiğimde de aldığım cevap buydu. Bu konuyu açıklığa kavuşturabilir misiniz?

çok önemli bi detay değil merak etmeyin yanmaz arabanız yüksek amperli aküden.66 takmakla iyi yapmışlar bence..şu an sorun yoksa fazla dallandırmaya gerek yok.

1 ay kadar önce yetkili serviste akü değiştirdim. Üzerindekinin aynısını takmalarını söylememe rağmen 60 yerine 66 A'lık takmışlar. Nedeni olarak da aracımın yaşı dolayısıyla tesisatının eskidiğini, bu yüzden daha yüksek amperli takmaları gerektiğini söylediler. Ben pek bir anlam veremedim ama Opel Türkiye'ye şikayet ettiğimde de aldığım cevap buydu. Bu konuyu açıklığa kavuşturabilir misiniz?

Sorun olmaz, yeni akü teknolojileri ile zaten akünün iç direnci yükselmeden 5-6 amper saat kapasite yükselmesi oldu.

Akü alırken üreticiye hangisi düşük iç dirençli diye sorun. Düşük iç dirençli akülerin hem şarjı hızlı olur, hem de anlık akımı daha hızlı sağlayabilirler. Ben 1-2 ay önce değiştirdim, değiştirirken sadece İnci akü beni geri arayarak akülerinin iç direnç değerlerini iletti. Ben de Nanogold aldım. Ama 72 amper yerine 60 amper aldım, iç direnci daha düşüktü ;)

Geri