Akü'nün Altındaki Boşluk

Ynt: Akü'nün Altındaki Boşluk

Swift link' Alıntı:
Motorlara göre akü kapasiteleri:

1.4 L: 50Ah
1.6 L: 60Ah
1.3 L: 75 Ah
1.3 L S/S: 80Ah

Bizde bulunmayan 2.0L Turbo diesel start/stoplu motorların aküsü muhtemelen daha da büyüktür. Boşluğun sebebi budur.

Bilgiler için teşekkürler ben akü bitince muhtemelen daha büyük bir akü takacağım boşluk kalmasın hiç :)

bendede var o boşluk.

buyuk veya fazladan bi akü koymak ıcın ayrılmış yer..

Beyler bugün Oğuz'la arabaları yıkatırken aklıma geldi bu akü hususu, Oğuz'a da söyledim. Sonra bir açtık kaputları ve daranam! Dizellerin aküsü kafam kadar ve oradaki bütün boşluğu doldurmuş. Öyle ekstra donanım, infinity sound, aküsel hebe hübe falan değil, bildiğin dizele lazım gelen akü yeriymiş meğer orası. ((:

Aha karşılaştırmalı resimler :

img0784resize.jpg

Bu bizim 1.4T'lerin motor bölümü, akü alanımız yarı yarıya dolu. ((:

img0783resize.jpg

Bu da dizelin motor bölümü, akü alanı ağzına kadar dolu. Oğuz dizelin ilk çalışması sırasında ihtiyaç duyulan ekstra ısıtıcı vb. elektriksel gerekleri anlattı büyük ihtimal o yüzden onlara lazım bu. Biz üveyiz herhalde, size o kadar enerji lazım gelmez, alın size kalem pilden bozma akü demiş GM bizim içinde. ((:

ben de geçen yıkarken bakmıştım ben de boşluk olmadığını görmüştüm
zaten katalogda bahsediyor dizellerin akü'sünün daha büyük olduğundan..
en azından aydınlatıcı olmuş karşılaştırmalı resim eklenince

Guzel paylasim dogan sagol. Bizde demekki sonradan buyuk amperli aku takabiliriz yer musait iste ne guzel. 

bulent_tnt link' Alıntı:
Guzel paylasim dogan sagol. Bizde demekki sonradan buyuk amperli aku takabiliriz yer musait iste ne guzel. 

Evet özellikle iddialı bir ses sistemi için daha büyük bir akü kullanılabilir sanıyorum.

Dizellerde muhtemelen ısıtma (kızdırma) bujileri için daha büyük bir akü gerekiyordur.

ahanda olay budur doğan yine döktürdün eline sağlık sağol (:

Geri