D
drwaverunner
Bilgi Girilmemiş
Yaklaşık 5-6 aydır aracı kullanıyorum ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
1) Direksiyonu oldukça sert. İnip Astra'ya binince gerçekten bariz fark hissediliyor. Bunu olumsuz bir özellik olarak söylemiyorum. Genelde spor araçlarda istenilen bir özellik sanırım.
2) Frenler yüksek hızlardan düşük hızlara başırılı hissi veriyor ama şehiriçi ani duruşlarda beklentimin altında.
3) Gaz pedalı 2 kademeli gibi. Ayağınızla aracın gücü vereceği veri hissedebiliyorsunuz. Bizim araçlar gibi lineer bir güç artışı yok.
4) Bizim kaliper sesi veya alttan gelen lokurtularımızdan çok daha fazla kasislerde alt takımlardan ses geliyor. Süspansiyon yapısından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Kasisten geçtikten sonra dikiz aynasından acaba arkada bir metal parça mı düşürdüm diye birkaç kez baktığım oldu.
5) 140km/sa'ten sonra azımsanmayacak kadar rüzgar sesi var. Bu sınıf araçların kaderi sanırım. Kendi kullandığım Astra'dan daha fazla hissediliyor.
6) Max 180km/sa hıza kadar çıktım. Güven veriyor, çok gezinmiyor.
7) Klima butonları kullanım açısından gayet ergonomik iken radyo için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Klima soğutması da oldukça başarılı.
8- Yol bilgisayarı bizim arabada olsun isterdim.
9) CC butonları ve devreye alma gibi işlemler Astra da daha kolay yapılıyor.
10) Yakıt tüketimi de sakin kullanımlarda Astra 1.4T ye oldukça yakın değerler sergiliyor ama 170hp bakalım neler yapıyor derseniz Astra J nin menzili daha fazla oluyor.
11) Gece karanlıkta Astra J nin gündüz ledleri yüzey alanı genişliğinden ötürü sanırım daha fazla aydınlatıyor.
12) Far aydınlatmasında AFL tartışmasız ama Alfa nında kendine ait bir gelişmiş far sistemi var sanırım. Kullandığım araçta bu yoktu.
13) Rölantide çalışırken aracın egzostundan çıkan ses homurdanma gerçekten çok güzel. Bİraz da gaz verirseniz 2000 devire kadar gerçekten başarılı bir çıkış yapısı var.
Aklıma geldikçe ve izlenim edindikçe paylaşacağım.