Bildiğim kadarıyla sonradan takılan keyless go çok güvenli bir sisteme benzemiyor. Daha önce yaptığım araştırmalardan öğrendiğim kadarıyla bu sistemlerde aracın anahtarı kontak üzerinde kalıyor. Yani immobilizer koruması devre dışı bırakılarak, harici yeni bir güvenlik sistemi ile çalışıyor. İncelediğim ürünlerde kullanılan donanımlar ve yazılım aşırı basit, ve dolayısıyla kırılması kolay bir güvenlik sistemiydi. Telefon uygulaması ile motor çalıştırlıyor, araç kilitleniyor, açılıyor vb. Ama kesinlike güvenli olmadığını düşünüyorum. Allah muhafaza çalınma durumlarında kasko şirketine durum nasıl açıklanır bilmiyorum. Bu sistemin montajını yapan firma lpg garantisi gibi bir garanti vermeli ki bu da kasko gibi bir şey olur resmen.Peki bir soru. Piyasada satılan Astra J lere uygun olduğu söylenen keyless go , uzaktan ve tuşla start tuşu ile çalıştırma sistemi taktırsam bu problemimden kurtulur muyum ve tavsiye eder misiniz?
Malum tamir masrafı fazla çıkarsa, bu sistem daha avantajı duruma geliyor.
Gelelim anahtar takılma sorunumuza, keyless go 'ya ihtiyaç yok, bu soruna sebep olan switch'i devreden çıkartıyorlar ve sorun ortadan kalkıyor. Fakat p konumu haricinde kontaktan çıkmaması gereken anahtar her konumda çıkabilir hale geliyor, çıkabilir hale gelmesinden ziyade her vites konumunda motor kapatılabilir hale geliyor. D konumunda hareket halinde iken hasbelkader motor kapanırsa şanzımana neler olur ya da olmaz bilemiyorum....