Anlık tüketim,araç boşta iken;

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan niet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Yakıt kesme özelliğini biliyorum.Uygun vites ve devirde,ayağınızı gazdan çektiğinizde 0 gösteriyor ama örneğin;60 km/saat ile ilerlerken,vitesi boşa alınca devir saati 750-800 devir/dakika gösteriyor,yol bilgisayarı,anlık tüketimde 5-6 lt/100 km gösteriyor.İsterseniz kendi araçlarınızda deneyiniz.Merak ettiğim şey;yol bilgisayarı hangi motor elemanından aldığı verileri gösteriyor?Bilgisi olan var mıdır?

aynı sorun bendede var qerckten harcıyor.
cozum: boşta gitme vitese tak gaza basma anlık tuketıme bak 0.0 olucaktır.

benim aracta durdugumuz zaman anlık 0.6 oluyor genelde dogrumu acaba eger yolda giderken vitesde gazdan cekersen ayagını anlık 0,0 oluyor

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Yakıt kesme özelliğini biliyorum.Uygun vites ve devirde,ayağınızı gazdan çektiğinizde 0 gösteriyor ama örneğin;60 km/saat ile ilerlerken,vitesi boşa alınca devir saati 750-800 devir/dakika gösteriyor,yol bilgisayarı,anlık tüketimde 5-6 lt/100 km gösteriyor.İsterseniz kendi araçlarınızda deneyiniz.Merak ettiğim şey;yol bilgisayarı hangi motor elemanından aldığı verileri gösteriyor?Bilgisi olan var mıdır?

benim bildiğim direk beyin ile bağlantısı var. beyin ne kadar benzin pompalanması gerektiği bilgisini gönderirken buna paralel olarak bilgisayarada aynı bilgiyi gönderiyor.

Geri