Araba neden hırıltılı çalışır ?

ruhsatta yazar z16xep le başlar ise emme manifoldu sorunu olabilir ..emme manifoldunun içindeki klapeler gevşiyor ve ses yapıyor sıkıldığındada geçici çözüm oluyor

bendede aynı sorun var bir kaç ustaya sordum ses normal dediler ama hırıltılı çalışıyor özellikle motor soğukken bunu çok belirgin yapıyor
edindiğim bilgiye göre kayış gergi ayarından yapıyormuş orayı kontrol ettir derim

bendede aynı sorun var bir kaç ustaya sordum ses normal dediler ama hırıltılı çalışıyor özellikle motor soğukken bunu çok belirgin yapıyor
edindiğim bilgiye göre kayış gergi ayarından yapıyormuş orayı kontrol ettir derim

Sen yaptırdınmı bu işlemi murat ? yaptırdıysan bi fark oldumu ? Birde şu var örneğin 4.viteste hafif rampada ayağımı gazdan çektiğimde yine bir tok bir zırıltı sesi alıyorum motor harici gibi geliyor ama çıkamadık işin içinden eksozdanda şüphedeyim..

ARABANIZ NEDIR ?
DIZELMI BENZINLIMI ?
Avatarinizin altinda yaziyor ama Siz konuyu acarken belirtmemissiniz arac kac model ve nedir ?
:)

tESEKKUR EDERIM
Sicak artiyor dolayisi ile son zamanlarda hisettiginiz hirilti yaginizin sicak ortamda biraz daha hasssaslasmasindan kaynaklaniyor. Bunlara ek uzerindeki koruma kapagindan tutunda plastik olan ve gevseyecek her alttaki aksam maalesef gevsediginden biraz daha ses duyarsiniz.
Bunlar basit kontrol edilebilecek seyler.
Ykarida diger anlatilan su dokme ve buna benzer isleri lutfen kendiniz yapmadan Servisiniz ile yapin .

ANCAK SIZIN BAHSETTIGINIZ SESLER YUKARIDAKI SESLER DEGIL
Bahsettiginiz sesler tamami ile sizin dikkatinizi cekti ise MUTLAKA PROBLEM VARDIR.
BURADAN UZUN surecegi icin
Opel Garaj ankara westi555 nickli arkadas ile irtibata gecmenizi Tavsiye ediyorum .
En azindan size uzakta olsaniz nerelere mudahele edilecegi ile ilgili aciklayici bilgiyi verir sizde ustaniza ya canim ustam surayada bi baksak su soyle olmaliydi degilmi gibisinden ustayi kizdirmadan sorunu mutlaka cozersiniz.
Ama genelde BU SICAKLARDA kullanilan yagin kalitesini yitirmesinden
kaynaklanan ses artislari fazlasi ile gozukmekte .

tESEKKUR EDERIM
Sicak artiyor dolayisi ile son zamanlarda hisettiginiz hirilti yaginizin sicak ortamda biraz daha hasssaslasmasindan kaynaklaniyor. Bunlara ek uzerindeki koruma kapagindan tutunda plastik olan ve gevseyecek her alttaki aksam maalesef gevsediginden biraz daha ses duyarsiniz.
Bunlar basit kontrol edilebilecek seyler.
Ykarida diger anlatilan su dokme ve buna benzer isleri lutfen kendiniz yapmadan Servisiniz ile yapin .

ANCAK SIZIN BAHSETTIGINIZ SESLER YUKARIDAKI SESLER DEGIL
Bahsettiginiz sesler tamami ile sizin dikkatinizi cekti ise MUTLAKA PROBLEM VARDIR.
BURADAN UZUN surecegi icin
Opel Garaj ankara westi555 nickli arkadas ile irtibata gecmenizi Tavsiye ediyorum .
En azindan size uzakta olsaniz nerelere mudahele edilecegi ile ilgili aciklayici bilgiyi verir sizde ustaniza ya canim ustam surayada bi baksak su soyle olmaliydi degilmi gibisinden ustayi kizdirmadan sorunu mutlaka cozersiniz.
Ama genelde BU SICAKLARDA kullanilan yagin kalitesini yitirmesinden
kaynaklanan ses artislari fazlasi ile gozukmekte .

Okan açıklama için çok teşekkür ederim öncelikle.Özellikle ( sizde ustaniza ya canim ustam surayada bi baksak su soyle olmaliydi degilmi gibisinden ustayi kizdirmadan sorunu mutlaka cozersiniz. ) kısmına o kadar katıldımki anlatamam çünki heralde bir çok kişinin başına gelen bir durumdur 2-3 sorudan sonra usta ters ters bakmaya ve sıkıldığını belil etmeye başlar onun için önemsiz ama kullanan kişiyi çok rahatsız eden bir durumda olsa bazı ustalar böyle ne yazıkki..dediğin kişiyi nasıl bulabilirim acaba bide o arkadaş ankaradamı ?

Geri