recep abinin söyledikleri mantıklı bence.. gerçekten çok üzüldüm. hep iyi niyetli insanların başı yanıyo en çok ona üzülüyorum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sanırım söylemek istediğimi ifade edemedim.banka rehini varken konulacak hacizler normak şartlarda çok fazla anlam ifade etmezler.ancak burda şöyle bir durum var bu arkadaşa arabayı satan şahsın başka kişi ve kuruluşlarada bırcu olduğu belli.bu nedenle hiçbirşekilde mal mülk taşınır taşınmaz ayrımı yapılmaksızın gelecek olan hacizler arka arkaya işleme alınır.Türk ceza kanununa göre rehinli alacaklar herzaman 1. sırada ardındanda işçi ve devlet alacakları gelmektedir.(devlet alacakları biraz gecikmeli tahsil edildiği için; anlaşma takside bağlama gibi nedenlerle uzun sürebilir, çalışanı varsa onların alacakları sonuçlanırsa ipotekli alacaklıdan sonra tüm aktif pasiflere alacak kaydı olarak işlenir.)İşçi ve devletin alacaklı olmadığınıda varsayarsak herhangi bir alacaklısının rastgele koyduracağı bir haciz alacaklı olarak sıraya girer.Aracın sahibinin rehin borcunu ve kredi kartı bordunu ödediğini varsayalım.e peki ipotekli alacağın ardından gelen alacaklının bedelini kim ödeyecek?konulan bu yeni rehini kim kaldıracak.tabikide ruhsat sahibi.böyle bir durumla karşılaşmaması için haciz koymasının özellikle rehinli alacaklının ardından 2. sırada olmasının faydalı olduğu kanaatimi paylaşmak istemiştim.saygılarımla.Öncelikle büyük geçmiş olsun.Araç banka rehinli olduğundan 3.şahısların haciz koyması bir anlam ifade etmiyor.Senin öncelikli hedefin kredi kartı borcundan kurtulman olmalı.Banka rehni şu anda senin bir garantin gibi.Dediğim gibi öncelikle kredi kartı borcundan kurtulup aracı üzerine alman gerekir.Gerekirse Recep Beyin dediği gibi aranızdaki senedi gerekçe göstererek sen de haciz koyabilirsin ama araç rehinli olduğundan bu yalnızca (allah korusun banka aracı haczedip satması durumunda) bankadan sonra sana öncelik hakkı verir o kadar.