arabam niye bu kadar çok yakıyor . . .

Şehiriçi kısa mesafeli kullanmakta yakıt tüketimini hatırı sayılır ölçüde artırır...

Murathanoz'a (fazla yakıyor)

Alıntı:
...devirli kullanıyorum....

Arkadaşım cevabı kendin vermişsin, devirli kullanırsan çok yakarsın. Daha sonraki mesajında belirttiğin gibi yanlış anlaşılmadın , yanlış anlatıyorsun. Devirli kullanmak, AhmetH arkadaşın da belirtiği gibi yüksek devirde kullanmak demektir. Yıllardır Türk şoförünün jargonunda bu böyledir. Bir de diğer arkadaşın dediği gibi kurum bağlamasın diye devirli kullanmak gereksizdir. Aracınızı sürekli devirsiz kullanmayın. Devirli de (yani yüksek devirli) kullanın. Ancak dikkat etmeniz gereken tek şey, yüksek devire çıkarken ani yüklenme yapmayın, yavaş yavaş, motorun yediği kadar gaz verin. Burada devir sayısı ikinci sırada önem taşır. Önemli olan bu devirlere sakin gaz vermekle ulaşın. Hakikaten pedalın altında yumurta varmış gibi.. Bu yakıtınızı düşürecektir. Ani hızlanma ve ani yavaşlamalar yakıtını zannettiğinden fazla artırır, bunu yol bilgisayarından da görebilirsin. Şehir içinde ise devirsiz kullanmaya özen gösterin, korkmayın kurum falan bağlamaz. Şehir dışında ise tatlı tatlı gaz vererek motoru açarsınız. Şunu söyleyebilirim aracında bi sorun yoksa kesinlikle kullanım tarzındandır fazla yakman.
Selamlarımla...

Son düzenleme:
ortalama hızınızda gayet yüksek.
ben astra gsi ile 9.5 litre yakıyorum arkadaşlar, nasıl normal.
ortalama hızımda 30-40 arası...

abi işte yurdum c20xe motoru. kullanmayı bilene motor hacmi pek fark yapmıyor aslında 4. viteste 90 km hızla 4.5 litre anlık olarak gösterdi 25 km boyunca bu şekilde 5 ışığa yakalandım
düşük devirde her zaman ekonomi olmuyo. şöyle özet geçelim az gaz=sabit devir=sabit hız=yüksek ekonomi:good:

tamam çok diyebilirsiniz.ama istanbul trafiğindesin ki ne bekliyorsun ki.1,4 hacimli araçlar fazla tüketiyor işte.hele bir de hafif rampa çıkıosan.ya da hızlansın diosan yakıo.ne kdr ekonomik desem de istanbulda astrada 10un altını görmedim şehir içinde.şehir dışında 7-7,5litre.otobanda çok hızlı kullanımda da 10 lt.istanbul trafiğinde focus tdci bile 8ltre yakabilio....

aracın kitabında 50-70 km/s hızda 3 yerine 4 ile gitmenin yüzde 25, 70-90 arasında ise 4 yerine 5. vitesle gitmenin yüzde 15 tasarruf sağladığı yazıyor. yani herkesin bildiği şeyler yanlış. arabayı mümkün olan enyüksek viteste kullanmak gerekiyor. devirde de 2500 ü geçmemek lazım tasarruf için.

Bende AStra edition var 2001
İstanbul Kahramanmaraş arasında devir saati 3000 i geçmemek kaydıyla 5,8 i gördüm ama genede benzin pahalı buraya geldim lpg taktırdım.

Geri