Arabamı değişeyimmi değişmeyeyimmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2007 Mazda 3 Diynamic sahibiyim aracım şuan 0,26 - 0,27 kuruş 8,5 - 9 lt arası yakıt tüketimim var aracımdan fazlasıyla memnunum fakat dizel bir focus ghia 2007 alayımımı takasa falan gireyimmi diye düşünüyorum kmrede 0,15 ykr yakıt tüketimleri var benim araçlada arasında çok büyük de bir fark yok sanırım yol tutuş konfor vs.. karasızım sizlerden yorum bekliyorum....

bu aralar mazda 3 e takmışım kafayı,şekill araba bin bence...

bencede şekil bi araba..
huyunu suyunu bilmediğin bi arabayla takas etmektense bildiğin arabaya binmeye devam et...
arkadaşın vectrası 400 bin civarı yakıyodu.. şimdi bide clio aldı dizel 150 binlira falan yakıyo.. bu kadar çok fark olsa hadi riske gir derim ama bu durumda değmez bence

ford_mondeo.jpg

Valla kalkıpta mazdayı focusla ben olsam değiştirmem..Mazda daha şekil ve güzel bir araba bence...İlla değiştiricem diyosan focus yerine yeni mondeolardan derim ben..

focus yol tutuş açısından tescilli bir model.dizel içine pek fazla ses almıyor yalıtımı iyi.konfor açısından ghia'sını alırsan çok iyi olur bence mazdadan daha iyi bir araç.hem satarken de çok rahat satarsın mazdaya göre.ama tdci motorların turbolarında sorun olduğunu duymuştum bir kaç kişiden belki yanlıştır

focus yol tutuş açısından tescilli bir model.dizel içine pek fazla ses almıyor yalıtımı iyi.konfor açısından ghia'sını alırsan çok iyi olur bence mazdadan daha iyi bir araç.hem satarken de çok rahat satarsın mazdaya göre.ama tdci motorların turbolarında sorun olduğunu duymuştum bir kaç kişiden belki yanlıştır

turboların erken bittiği doğru.aslında bu biraz da kullanım tarzıyla alakalı bir durum.ben focus tdci trend kullanırken dizel sesi oldukça fazlaydı ve kimi zaman mazot kokusu vardı arabanın içinde.sadece ben değil bikaç yerde de bu kokunun varlığından bahsediliyordu.sıfır alınacaksa değer ama bence elindeki bir arabayı değiştirmeye değmeyecektir...

Aslında bazı söylenen sözler çok doğru şu şekilde düşünüyorum ben dizel alırsam az yakacağım ve ekonomik olacak 1 seneye zaten kendini amorti edecek ama tip olayı var araba kendini gösteriyor mazda 3 ile focus un tipi kıyaslanmaz nereye gitseniz gözleri üstüne çeviriyor temiz olunca bu da iyi değil aslında arabaya çok nazar deyiyor bende hiç yıkatmıyorum aracı kirli kirli geziyorum :D tüp takayım diyorum dizel focusla tüp taksam arasında çok çüzi bir fark kalacak ama tüp motoru bitirirmi bitirmezmi belli değil daha kimine göre anasını ağlatıyor kimine göre hiç bişey yapmıyor ama şu gerçek arabayı delik deşik ediyorlar bagaj azalıyor vs.. kararsızım dizelede kimi kışın çok ses çıkarıyor tır gibi diyor içeri ses alır diyor veya turboları arızalı diyen var çok karasız kaldım. Arkadaşlarım hiç taraftar değil aracımı değişmeme hepsi ağız birliği etmiş gibi bu araç değiştirilmez diyor çünkü aracım daha 31.152 de tertemiz bir araç bu temizlikte araç bulamazsın diyorlar ama şuna katılmıyorum focus ghia nın iç kalitesi mazdayla aynıdır aşağı kalacağını düşünmüyorum ha bide facuslar reprezant arabasıdır niye alıyorsun diyen var ne bileyim bu arabaylada çok yakmak ahmaklık geliyor benzincilerimi zengin edecem diye düşünüyorum bakalım hayırlısı artık bir karar vereceğiz iyi yada kötü

Bizim galericilerededim temiz full dizel focus düşürünce arıyacaklar 2-3 gün deneyecem aracı beyenirsem alacam beyenmezsemde tüp atmayacağım binecem aracıma işin garip tarafı dün bordosunu aldık arkadaşıma arkadaşım sevincinden yerinde duramıyordu garip oldum ben değişeyim diye düşünüyorum çocukta aldığı için göbek atıyor demekki baya sevilmiş mazda 3 ler

Aslında bazı söylenen sözler çok doğru şu şekilde düşünüyorum ben dizel alırsam az yakacağım ve ekonomik olacak 1 seneye zaten kendini amorti edecek ama tip olayı var araba kendini gösteriyor mazda 3 ile focus un tipi kıyaslanmaz nereye gitseniz gözleri üstüne çeviriyor temiz olunca bu da iyi değil aslında arabaya çok nazar deyiyor bende hiç yıkatmıyorum aracı kirli kirli geziyorum :D tüp takayım diyorum dizel focusla tüp taksam arasında çok çüzi bir fark kalacak ama tüp motoru bitirirmi bitirmezmi belli değil daha kimine göre anasını ağlatıyor kimine göre hiç bişey yapmıyor ama şu gerçek arabayı delik deşik ediyorlar bagaj azalıyor vs.. kararsızım dizelede kimi kışın çok ses çıkarıyor tır gibi diyor içeri ses alır diyor veya turboları arızalı diyen var çok karasız kaldım. Arkadaşlarım hiç taraftar değil aracımı değişmeme hepsi ağız birliği etmiş gibi bu araç değiştirilmez diyor çünkü aracım daha 31.152 de tertemiz bir araç bu temizlikte araç bulamazsın diyorlar ama şuna katılmıyorum focus ghia nın iç kalitesi mazdayla aynıdır aşağı kalacağını düşünmüyorum ha bide facuslar reprezant arabasıdır niye alıyorsun diyen var ne bileyim bu arabaylada çok yakmak ahmaklık geliyor benzincilerimi zengin edecem diye düşünüyorum bakalım hayırlısı artık bir karar vereceğiz iyi yada kötü
hocam öncelikle mazdayı bilen bilir mazda ile ford bence kıyaslanamaz bile sağlamlık konusunda lantisim vardı hala unutamadığım bir araba mazda 3 ün estetiği ile focus unki bariz ortadadır.lpg taktırıp uzun yıllar binebilirsiniz mazda motorunun sorun çıkaracağına asla inanmam.tecrübeyle sabittir..

Geri