Arabanın üstüne yağan kar temizlenmeli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mhakkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
neyse çalısıyosa sorun yok valla ben arabayı buraya kar yagmadan önce rüzgarın esinti yönüne yan bir vaziyette aracı park ediyorum o yüzden karı fazla tutmuyo tutanıda temizlemesi kolay oluyo ama iste dedigim gibi yinede kapıları acamıyorum:)

bencede temizlenmeli....

ben pazar akşamı afyondan geldim arabayla kar fırtına çamur filan. afyondan ankaraya kadar hiç durmadım. ankaraya geldim kapıya bi yüklendim yok açılmıyor bi daha yüklendim bir çatırtı duydum sandım ki arabnın yarısı koptu. sonra yere kocaman bi bu kalıbı düştü. yolda arabanın üzerine sıçrayan çamur resmen arabayı kaplamış ön taraf plaka amblem farlar 1-2 cm buzla kaplanmış...kapılar keza öyle 2 saat kırmak için uğraştım....

Bencede temizlenmeli eğer kapıların vs donmasını istemiyorsak vazelin sürmek gerekiyormuş.

Vallahi ben temizliyorum. Devamlı ıslak bişeyin boyanın üstünde kalması sanırım boya için iyi olmaz kar yagmıyorsa bir süre sonra araç kuruyor zaten kuru bir yüzey oluyor ama kar üstündeyken bu mumkun olmaz sanırım.

üstünde 15cm kar olmuştu nerdeyse temizleyim dedim ama buz tutmuş altı üstündeki karları temizledim artık. keşke ilk yağdığında temizleseymişim çok daha güzel olurmuşş. demek ki neymiş üşenmeyip temizlemek lazım en kısa zamanda :D

Eğer aracını kullanmayı düşünmüyorsan, o karın daha sonra ayazda donma ihitmali var temizlemek daha zor olur. Onun haricinde karın araca herhangi bir zararı olmaz, aksine aracı temizlerken özellikle buz kazıyıcı, fırça gibi malzemeler kullanırken araca daha fazla zarar verebilirsin....Kullanmayacaksan öyle bırak kendi kendine erisin. Fakat şu var çocuklar kar topu oynamak için sokağa çıktıklarında kar almak için genelde üzeri kar olan araçlardan faydalanırlar. Bu esnada da saat, düğme, kaban çıtçıtları , fermuar gibi şeylerden aracın çizilebilir :=)

hadi arabanın üstündeki karı temizledik ama arabanın lastikleri hep karla dolmuş disklerin arasına kar girmiş ve ben el frenini çekmemiş olmama rağmen el freni ile disklerin arasına kar girip orada donmuş buz olmuş ve arabanın yol bilgisayarında el freni çekik gözüküyor. Lastiklerde ki karı temizliyom ama yine birikiyor. Birde konya bu gece çok soğuk valla teker buzun içine saplandı ve ben arabayı çıkarmaya korkuyorum disklere birşey olur diye..Sizce ne yapmalıyım ?

Geri