Arabanın üstüne yağan kar temizlenmeli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mhakkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sabah olunca arka dısklere ılık su dok don cozulunce arabayı tekerı kaldırıma dayayacak sekılde ayarla el frenını cekme aracı bıraz calıstır kendıne gelsın okadr bırdaha donmaz

bende dün temizlemeye calıstım ama bir yere kadar
zaten kabaca temizleyip yola cıkınca kendiliginden gidiyor bir süre sonra

peki bu donmuş halde bir iki metre oynatsam birşey olur mu ki ? Birde ılık suyu döktükten sonra o döktüğümüz suda bir süre sonra donmaz mı o yüzeyde...Ben zaten el frenini çekmemiştim ama içine kar dolmuş soğukta olunca kar buz yapmış diskin içinde yani el freniyle diskler arasında buz parçası var bu halde biraz oynatsam bişey olur mu?

kar yağdığında hava yumuşak iken hemen temizlemek lazım sonrasında kar biraz eriyecektir arkasından da don yapacaktır böyle olması daha kötü

kar yağdığında hava yumuşak iken hemen temizlemek lazım sonrasında kar biraz eriyecektir arkasından da don yapacaktır böyle olması daha kötü

Tam benim düşündüğümü söylemişsin. Eğer kar yağışı durduysa ve henüz don olayı yoksa temizlemek en mantıklısı bence.

kullanmasanda kullansanda temizlemenlazım ki kullanıma hazır olsun acil durumlar için onun yanısıra temizlemessen tavandaki kar arabanın camına kayar frenaj anında. yani temizlemek gerekir

kullanmasanda kullansanda temizlemenlazım ki kullanıma hazır olsun acil durumlar için onun yanısıra temizlemessen tavandaki kar arabanın camına kayar frenaj anında. yani temizlemek gerekir

evet acil durumlar için temizlemek gerekiyo. dün arabayı temizleyip olduğu yerden çıkarmak 1 saat sürdü nerdeyse.

bende temizlemekten yanayım, her gün arabamı temizledim ve sileceklerin altına karton koydum.şimdi sokaktaki en temiz araba benimkisi.benden görüp bugun arabasını temizlemeye kalkan komşular arabanın üzerindeki karı temizleyince 3 cm kalınlığında buz tabakası ile karşılaştılar, benim araba ise tertemiz.her akşam ,arabayı temizlerken aynı zamanda da çalıştırdım, 4 kapı ve bagajı açıp kapadım, sileceklerin de altına karton koydum .zaten silecek suyum donmayan sulardan, böylece heran yola çıkabilecek şekilde hazırız.

Bunun dışında sabahları yollarda, üzerinde 25-30 cm kar kütlesi ile dolaşan araçlar görüyorum, bence polis bu araçlara ceza yazmalı.arabanın arka ve neredeyse yan camları kardan kapalı, amcam temizleme zahmetine katlanmamış.yolu göremiyor tehlikeli, frene basınca üzerindeki kar kütlesi ön cama dökülüyor, silecekler temizlemeye yetmiyor, görüşü bozuluyor tehlikeli.far ve sinyalleri görünmüyor, aynaları kullanamıyor , tehlikeli.o araçtan düşen, uçuşan karlar, bir anda senin ön camına geliyor, senin görüşünü bozuyor bu da tehlikeli. bence herkes buna dikkat etmeli, aracını temizlemeden yola çıkmamalı...

Geri