Arabayı Az Yaktırmanın yolları.???

1. Vitesi, aracınız hız kazanmaya başlar başlamaz yükseltin. Aracınızın vitesini nazikçe fakat hızlı olarak değiştiriniz. Ekonomik yakıt tüketimi için, aracı yavaş yavaş hızlandırınız ve yavaşlatınız.

2. Çok yoğun ve ilerlemeyen trafikte aracınızın motorunu durdurun. Otoyolda aracınızı sabit bir hızda kullanın.

3. Aracınızı makul bir hızda kullanın, ani frenden ve ani hızlanmalardan kaçının. Aracınızı çalıştırıp ani hızlandığınızda, normal seyir esnasındaki değerden yüzde 60 daha fazla yakıt tüketimine neden olursunuz.

4. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde klimanın devir daim (iç havalandırma) sistemi çalıştırılmalıdır. Trafik hariç bir yerde 30 saniyeden fazla kalıyorsanız aracınızı durdurunuz.

5. Soğuk saatlerde benzin satın alarak, hem benzin buharlarının atmosfere kaçmasını
önlersiniz hem de daha yoğun benzin satın alırsınız. Yakıt pompası yakıt hacmini ölçer, yakıt yoğunluğunu ölçmez. Yakıt yoğunluğu arttıkça daha ağır benzin satın almış olursunuz.

6. Motorunuzu durdurmadan deponuzu benzinle doldurmayınız.

7. Yakıt depo kapağı mutlaka sızdırmaz olmalıdır. Depo kapağından benzin buharlaşmamalıdır.

8. Lastiklerin hava basınçlarının az olması durumunda yakıt tüketimi artar. Lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol edin.

9. Özellikle yüksek hızda seyrederken, aracınızın camlarını kapalı tutun.

10. Aracınızda mutlaka öneriler tipte motor yağı kullanın.

11. Gerekmedikçe klimanızı açık tutmayın.

12. 95 kilometre/saat hızın üzerinde her 8 kilometre/saat için yüzde 10 daha fazla yakıt tüketirsiniz.

13. İstiap haddinin üzerindeki her 45 kilogramlık ek yük, yüzde 7 ekstra yakıt tüketimine neden olur.

14. Periyodik araç muayenesi, bakımı, onarımı ve egzoz ölçümü yapılmayan araçların yakıt tüketimi daha fazladır.


Mahmut kardes herseyi cok güzel yazmis :D
bende ekleyim teker hava basincina dikkat edin az basinc yakita etki eder,cokta tekere ortayi yer
 
arabanın tabanına ayak delıklerı acmak taş devrı mısalı aracı ayaklar ıle ıterek kulllanmak :)
 
herşey parmakuçlarında bitiyo
gaza ne akdar basarsanız o kadar yakar videsi ne kadar yüksek devirlerde vede ideal seviyede tutarsanız o kadar az yakar :)
mahmut abinin dediklerinede kelimesi kelimesine katılıyorum :D
1,3 6,7,8,9,10,13,14 bunlara uyarm :D gerisini pek takmıyorum aslında :D
 
-Gerekmedikce Klımayı acmamak
-Gerekmedikce camları acmamak
-arabayı 2500-3000devirde kullanmak
-Benzınlı arabaya lpg taktırmak :D:D:D:D

Hangısını yapıyorsun dıye soruyorsan hiçbirini :) :) :)

yani gerekmedikce araba kullanmamak :D
 
yani gerekmedikce araba kullanmamak :D

aynen :) boyle gıderse zaten yakında hıc kullanamıyacaz yavas yavas azaltmaya başlamalıyız :)
 
yakında araba kullananları parmakla gösterecekler we zengin sınıfına sokacaklar :D
 
arabalar zaten az yakıyor arkadaş,
şehir içi 100 km de 7-8 litre
ne olsun
1 ton demir taşıyor
 
kullanmamaktan gerisi yalan..
 
Aynı fikirde olmak ne güzel, bence de en ekonomik yol aracı hiç kullanmamaktır.
 
Geri
Üst