Astra K 1.6 Cdti Sorunları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beratfur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam selamlar; ben de Astra K alma arifesindeyim. 2020 1.4 CVT almayı düşünüyorum. Fakat bu piston olayı beni soğuttu. Söylediğiniz gibi de piston sorunu ile ilgili konuları hep 2016 model 1.4 için açmış insanlar. 2020 modeller için sizin görüşünü nedir? Benzinli yerine dizel mi almak daha mantıklı yoksa?

Hocam Cvt olan 1.4 T üniteler 3 silindirli bildiğim kadarıyla. Piyasada çok az sayıda var. Bu nedenle Piston Kırma gibi arızaları ve Kronikleri tam bilinememekte. Parça ve Usta sıkıntısı çekebilirsiniz.

Yazılım 2016 model sonrası hemen hemen çoğu araç Servise çağrılıp veya bakım için gidildiğinde yapılmış...Yani yazılım yaptırmanıza gerek yok...Zaten büyük sorun Motor yağı ile çözülmüş...Manuel alırsanız yazılım yapılmasa bile zaten karşılaşma olasılığınız çok çok düşüktü...Allaha çok şükür ben yaklaşık 3 yıldır keyifle kullanıyorum ...Bu süre zarfında bir kaç kez uzun yol (2 kez İstanbul-Giresun,1 kez İstanbul-Antalya.Antalya-Giresun) yaptım...Ha problem yaşadımmı,tabiki yaşadım ama tüm marka ve modellerde yaşanan problemler bunlar...3 YIl içinde edindiğim bilgi ve tecrübeleri anlattım...Tabiki hangi aracı alırsanız alın mutlaka iyi bir expertiz firmasına baktırın...
Hocam selamlar; ben de Astra K alma arifesindeyim. 2020 1.4 CVT almayı düşünüyorum. Fakat bu piston olayı beni soğuttu. Söylediğiniz gibi de piston sorunu ile ilgili konuları hep 2016 model 1.4 için açmış insanlar. 2020 modeller için sizin görüşünü nedir? Benzinli yerine dizel mi almak daha mantıklı yoksa?
Hocam Cvt olan 1.4 T üniteler 3 silindirli bildiğim kadarıyla. Piyasada çok az sayıda var. Bu nedenle Piston Kırma gibi arızaları ve Kronikleri tam bilinememekte. ParçaTeşekkür ederim hocam bilgilendirme için.
Hocam Cvt olan 1.4 T üniteler 3 silindirli bildiğim kadarıyla. Piyasada çok az sayıda var. Bu nedenle Piston Kırma gibi arızaları ve Kronikleri tam bilinememekte. Parça ve Usta sıkıntısı çekebilirsiniz.
Anladım hocam. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Sanırsam dizeller daha sorunsuz gibi araştırma yaptığım kadarıyla.

Anladım hocam. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Sanırsam dizeller daha sorunsuz gibi araştırma yaptığım kadarıyla.

1.5 3 silindirli Dizel hakkında yine Sağlıklı bilgi yok. Yağlı Triger olduğu söynmekte. 1.6 Dizel daha Sağlıklı sadece Triger Zinciri sorunu vardır bilinen.

Yeni kasa Astra L 1.5 Dizel PSA motorudur. En sağlıklısı bu ünitedir.

Geri