Ynt: Araç bilgisayarından verileri gerçek zamanlı göstermek
şiddetle takip ediyorum special_Yeah
şiddetle takip ediyorum special_Yeah
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
onurody link' Alıntı:şimdi hatırladım odak garajda böyle birşey yapılmıştı bi arkadaş video paylaşmıştı telefonla racın herseyini kotrol ediyordu beyaz bir astra idi videodaki yöneticiler bilir
yildirim link' Alıntı:Video'da Tarık abi görünüyor, yarın zaten yanına uğrayacaktım bu konuyu da konuşurum kendisiyle. Ama burdaki sistem benim anlattığımdan daha profesyonel bir sistem. Tarık abi videoda araç 3km uzaklaşırsa aracı durdurduğundan bahsediyor. Bunu yapabilmek için (bluetooth'un 100 metrede bile düzgün çalışmadığını düşününce) araçta internet bağlantısı (3g destekli gsm modülü ile), internetten alınan bilgileri yorumlayan bir bilgisayar (veya cep telefonu) olması gerekiyor. Bu durumda dahi iki cep telefonu p2p konuşamayacağından bir de sunucu (web service) gerekiyor. Açıkçası böyle bir sistemi oturtmak hem maliyetli hem de uzunca bir zamana ihtiyaç var. Ben direk telefon ile aracı konuşturmayı düşünüyorum. Yani araç maksimum 100 metre ötedeki (gerçek dünya şartlarında belki 20 metre, belki 50 metre) telefon ile haberleşecek. İlk aşamada istenirse cam kontrolü ile de uğraşırım ancak bana gereksiz geliyor açıkçası(ayrıca yapıp yapamayacağımı bilmiyorum bu kısmı, henuz opel'in obd-II protokolünü incelemedim, bunların ne kadarı teknik dökümanlarda var bakmam lazım, kesin konuşamıyorum o yüzden). Öncelikli hedefim araç bilgisayarından elde edemediğimiz verileri görüntüleyebilmek.
Ayrıca bugün çevremdeki arkadaşlarımdan da bir fikir çıktı, sizin de fikirleriniz varsa lütfen belirtin.
- Telefon ön cama yerleştirildiğinde, kamera kısmı yola bakıyorsa, sürüşün videosu çekilip, video üzerine o andaki devir ve hız bilgileri işlenebilir.