Ynt: Araç bilgisayarından verileri gerçek zamanlı göstermek
Yıldırım bey merhaba,
ilk yazınızdan anladığım kadarı ile aslında sadece sürüş bilgilerini elde etmek istiyorsunuz.
Şayet "ille ben kendim yazacağım" diye bir amacınız yok ise Android ve Iphone üzerinde "Torque" isimli uygulama istediklerinizi fazlası ile karşılayacak sanırım.
Bu uygulamanın hem ücretsiz hem ücretli sürümü var. Ücretsiz sürümü en standart parametreleri zaten veriyor.
Pro olanı ise OBDII üzerinden alabileceğiniz her şeyi sunuyor ve birkaç ekstrasıda var.
ben kendi aracımda bundan 5-6 ay evvel aldım kullandım. fena değil.
ben DealExtreme'den bluetooth'lu bir cihaz aldım. Ancak çok yüksek değil performansı ve bazı bilgiler biraz geç geliyor malesef.
http://dx.com/p/elm327-bluetooth-obd-ii-wireless-transceiver-dongle-16921?rt=1&p=6&m=1&r=4&k=1&t=1&s=&u=16921
Önemli not: Bu cihazları kullanmayı düşünen arkadaşlar. Cihazı aracın üzerinde uzun süre takılı bırakmayın. Kontak kapalı olsa bile az miktarda pil harcıyor ve bir süre sonra sabah arabanızı ittirecek adam arıyorsunuz
Torque'un bir özelliği de araç hatalarını gösterebiliyor olması ve geçmiş alarmları da gösterebiliyor. Aracın bilgisayarı son 20 hatayı tutuyor yanlış hatırlamıyorsam.
benim asıl amacım da motor hız ve tüketim değerlerinden ziyade asıl tork ve güç bilgilerini okumaktı. bir de uzun bir süredir (aslında hala devam ediyor) araba hızlanırken çok kısa aralıklarla "kesiliyor". Motordan tüm verilerin kaydını tutup o an hava, ateşleme ve ne varsa incelemek istemiştim.
Ancak dediğim gibi bu ucuz cihazlar çok yavaş. En iyi performansı bile yanılmıyorsam 1 okuma/100ms falan.
Ingiliz profesyonel olanlar var ama ona da değmez diye düşündüm. yanılmıyorsam 200 Dolardan başlıyor.