Araç çalışınca klimanın otomatik olarak devreye girmesi

obiwankenobi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba,
Aracı çalıştırınca eğer fan "0" dan farklı bir konumduysa klima direk olarak aktif oluyor.
Nedenini bulamadım. Bilen var mı merak ettim.?

Diğer bir sorum ise aküyü değiştirdim.
Aracı çakmalığında takılı FM Transmitter var.
Araç ilk çalıştığında akü voltaj değerini gösteriyor.
Aracı yarım kontak yaptığımda;
11 V altına kadar düşüyor,
araç çalışınca 12.4 yükseliyor,
belli bir süre sonra da 14.4 14.3 volta sabitleniyor.
bu değerler normal mi ?
Araç çalızmazken akünün 12 V. altına düşmesi kafamı karıştırdı.

Araç çalışmıyorken 12v altına düşmemesi gerekli mars anında 11.5 volt klimayı ön camda çalıştırıyorsanız klima otomatik devreye girer

14v ve üzeri arabanız iyi şarj ediyor şarjı sağlam

On camda degilken de klima devreye giriyor.

Bende sizin gibi dusunup akuyu degistirdim inci aku vardi 72 A. Daha sonra mutlu taktirdim ama yine ayni degerler.

O zaman elektriksel bir sıkıntı var bir de akü voltajı direk Aküden ölçülmeli

Havalar bu aralar aşırı soğuk, muhtemelen ısıtma (kızdırma) bujileri devreye giriyor. Bu nedenle voltaj düşüyor olabilir. Tüm ışıklar söndükten sonra voltaj kaç gösteriyor acaba ?

Isıtma bujileri sürekli çalışıyor zaten durmaz ki

Isıtma bujileri sürekli çalışıyor zaten durmaz ki

Hocam benim bildiğim ısıtma bujileri yarım kontakta silindirleri ısıtmak amacıyla bir süre çalışırlar sonrasında dururlar. Hatta kışları ısıtma bujilerinin ışığı sönene kadar beklememiz, duruma göre birkaç defa kontağı kapatıp açarak ısıtma bujilerini birkaç defa çalıştırmamız gerektiği şeklinde biliyorum.

ısıtma bujisi ilk anda ısınması biraz uzun sürdüğü için öyle yapıyoruz hatta aracınızı çalıştırın ve ısıtma bujileriden birisinin soketini cıkarın bakın motor nasıl tepki vericek anlarsınız hasip hocam ilk başta ısınması bekleniyor yanma odası ve bujının ısıtılması biraz sürüyor çünkü asıl amacı içeri giren havayı hep belirli bir derecede ısıtmak sonra ısıtılan havayı sıkıştırıp patlatma sağlamaktır hasip hocam yani sürekli çalışıyor

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Geri