Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

bendede var o ses bagajı komple boşalttım stepne dahil yinede ses kesilmiyor. servisin biri tamponun içinden demişti ama kıyıp söktürmedim öylece kaldı.

Babamın 98 model 520 aracı 1 sene önce 318.000 Km de satıldı. İnanın bana tek ses gıcırdayan deri koltuklardı.

Ya bende su anda ne varsa bosalttım ama lıkır lıkır devam edıo delı olıcamm ne yapıcm bılmyrm

3 gün önce ilk uzun menzilli yolumu yaptım, izmit-denizli arası 550 km yolu 6 saatte aldım.
Aracımı ilk kez ortalama hızın üzerinde düzgün olmayan zeminde sürme şansım oldu ve daha önce duymadığım sesler ile karşılaştım.Sağ emniyet kemeri tokası sesi tekrar hortladı, navigasyon ekranının üst kenarındaki plastikten ses geldi, soldaki üflecin yönlendirme mandalı ve göstergeler ile ön cam arasında bir yerlerde gelen tıkırtılar.

Çok takmıyor, fakat servisler bunları ustalıkla çözebilecek seviyeye geldi diyenler var mı?Bu aralar denizli deyim.Gerçi forumda denizli li çok astracı görmedim.Olmazsa dönünce izmit ya da istanbul servislerini denerim.

thejazz link' Alıntı:
Babamın 98 model 520 aracı 1 sene önce 318.000 Km de satıldı. İnanın bana tek ses gıcırdayan deri koltuklardı.

+1

Bu sınıftaki premium araçlar yumuşak ve sese neden olmayacak türdeki malzemelerden iç mekanlara, daha iyi işçiliklere ve tıkırtı-çıtırtıya neden olmayacak kadar iyi filtrelenmiş titreşim düzeylerine sahipler bu yüzden dikkat ettiğim kadarıyla en eskisinden yenisine bu araçlarda tıkırtıya rastlamak -imkansız olmasa da- çok zor.

cancanada link' Alıntı:
Ya bende su anda ne varsa bosalttım ama lıkır lıkır devam edıo delı olıcamm ne yapıcm bılmyrm

amortisorde sorun olabilir, kasiste ses yapar demisti.. garantiden seve seve degistirecekler... sorununuz çöüzlmez ise, opel türkiye ye şikayet edin.... hemen size doneceklerdir. bu arada ustayla test surusune çıkmanız lazım....

dkubilayhan link' Alıntı:
çok iyi bir şekilde fitilleri temizledim. ses kesildi. bir daha ses başlasa bile nasıl çözeceğimi biliyorum. teşekkürler..

bu fitiller hangi fitiller, resmini paylaşabilir misiniz?

türk_187 link' Alıntı:
[quote author=dkubilayhan link=topic=149.msg41937#msg41937 date=1312347376]
çok iyi bir şekilde fitilleri temizledim. ses kesildi. bir daha ses başlasa bile nasıl çözeceğimi biliyorum. teşekkürler..

[/quote]

Kapı fitilleri sayın Türk, tozdan dolayı gıcırtı yapabiliyor araç kasıldıkça. Temiz tutmakta fayda var, aynı şekilde bagaj kapağının temas ettiği fitilleri de unutmayalım.

En fazla sesi yapan fitil ve hatta benim aracımdaki fitil seslerinin tek kaynağı kapıların üzerinde olan kanallı fitiller.İçi tozla dolunca  İki tarafı birbirine sürtüp gacır gucur ötüyor. Her yıkamadan sonra bildiğimiz mat slikon sütü süngere döküp o kanalı güzelce temizliyorum ve sesten eser kalmıyor.

thejazz link' Alıntı:
[quote author=türk_187 link=topic=149.msg42630#msg42630 date=1312887567]
[quote author=dkubilayhan link=topic=149.msg41937#msg41937 date=1312347376]

[/quote]

Kapı fitilleri sayın Türk, tozdan dolayı gıcırtı yapabiliyor araç kasıldıkça. Temiz tutmakta fayda var, aynı şekilde bagaj kapağının temas ettiği fitilleri de unutmayalım.
[/quote]

İyi o zaman. ben de bir deneyim bakalım... 011zaa

Geri