araç tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y@vuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bir soru daha. şehiriçi kullanıcısı için corsa da 1.2 benzinli mi, 1.3 dizel mi ya da 1.4 benzinli mi daha münasip olur?

motor hacmi, yakıt türü, araç segmenti, şanzıman türü gibi konular tamamen kişinin beklentilerine (ihtiyaç ve/veya istekleri) bağlıdır. Biri için doğru olan araç diğer kişi için doğru olmaz. Değişkenler fazla olmakla birlikte genel doğrularda yok değil, örneğin;

-istanbul gibi trağin dur kalk şeklinde yürüdüğü bir şehirde sikayet sicili kabarık olmayan otomatik şanzıman idealdir.

-düşük yakıt tüketimli ve sorunsuz olan 1.3 cdti motor; astra gibi C segmenti yerine corsa gibi B segmenti araçlarda daha idealdir.

şehiriçi kullanım için fiat pandayı da tavsiye ederim. Bir kere kullanma fırsatı bulduğum, city direksiyonu, sessizliği, tereyağı gibi olan vites geçişleri ile çok güzel bir araç...

Son düzenleme:
segment olarak kesinlikle b olacak. ama motor konusunda karar veremiyorum maddiyat yüzünden. malum dizeller benzinlilere göre daha pahalı. önceden de corsa 1.3 dizel kullanıcısı olarak yakıt performansını da biliyorum ama 1.2 ve 1.4 benzinli motorları merak ediyorum. dediğiniz gibi 1.3 dizel şehiriçi kullanıcısı için her zaman daha iyi fakat bunun yanında 1.2 benzinli motorlar nasıl? çok farkeder mi? beni üzer mi? yılda yaklaşık 20 bin km yapıyorum. buna değer mi?

http://www.otokritik.com/benzinli-dizel-karsilastirma/21-Opel-Corsa-14-90HP-Corsa-13-CDTI-90HP.html bu siteyi bir inceleyin. yıllık yapacağınız km dışında aldığınız araca ne kadar süre binmek istediğinizde önemli. alıp 1-2 yıla satarım dediniz mi ibre benzinliden yana döner. 20 bin km den bahsediyorsunuz çünki... bende eskiden senede 40 bin km falan yapıyordum dizel astra sedan vardı, çok memnundum, sonra araç kaza sonucu pert oldu. 1 yıla yakın araba almadım, şartlarım değiştiğinde senelik km öngörüm 20 bin km olunca benzinli aldım ama bir fark var benim benzinli emsallerine göre daha az yakıyor...yani dizel benzinli tercihi için sınırda bir yıllık km 20 bin...karar sizin umarım temiz bir araç denk gelirde keyifle binersiniz...

teşekkürler. siteyi inceledim eğer dizel alırsak aradaki farkı 2,5-3 sene de amorti ediyoruz. zaten aracı uzun vadede kullanacağımız için sorun yok kara bile geçiyoruz.

eyvallah çok sağol. hangi siteden buldun bunları? ben de detaylıca bir inceleyeyim.
tabıkı verıyım lınkını :rolleyes:
http://www.renkliweb.com/ozel/en-ekonomik-otomobiller.html
:alkis:Helal olsun Burak.Üşenmemiş, sanki kendin araba alıcakmışsın gibi araştırma yapmışsın.
yardımcı olabıldıysek ne mutlu bana :)

daha önceden kullanmış olduğun corsa dan memnun muydun ???
o araçtan tek sıkıntın yakıt olmuşsa kesinlikle 1.3
yaris sorunsuz bir araç ne kadar az yakıyorda denilse yakıt olarak 1.2 corsa ile arasında pek fark olmaz nede olsa büyük oranda şehir içi kullanılacak araç ve yakıtı en çok harcadığı kısımdır şehir içi o nedenden ne alırsan temiz dizel al corsa da ilk tercihin olsun

daha önceden kullanmış olduğun corsa dan memnun muydun ???
o araçtan tek sıkıntın yakıt olmuşsa kesinlikle 1.3
yaris sorunsuz bir araç ne kadar az yakıyorda denilse yakıt olarak 1.2 corsa ile arasında pek fark olmaz nede olsa büyük oranda şehir içi kullanılacak araç ve yakıtı en çok harcadığı kısımdır şehir içi o nedenden ne alırsan temiz dizel al corsa da ilk tercihin olsun

memnun ne kelime sattığıma bin pişmanım. sattığım da 1.3 corsaydı zaten.ahh beyaz güvercin aahhhh... ::)
neyse bakalım önümüzdeki hafta izinliyim. yoğun bir arama tarama işine gireceğim. şu an 206 ve c3 eledim. geriye corsa, yaris ve clio kaldı. fiestayı da nedense istemiyorum. o arabaya bir türlü ısınamıyorum. hayırlısı diyelim. inşallah buluruz.

micra bence en mantıklısı korhan abi vardı burada anlattı ne yalan söyliyim merak ettım birde denk geldı kullanma şansı buldum frene basınca camdan cıkacaktım o kadar yumusak pedallar ve direksiyon başka bir arabada bulunamaz sankı :) yol tutusuda pek fena değil gibi geldi bana ve süper rahattı ;) birde düşünürsenız fiat grande punto imzamdakı resım kuzenımızın imzamdakı benzinli ama 1.3 multijeti var opelle aynı motor ve araç gerçekten fiat arabasına benzemıyor tavsiye ederim...;)

Geri