Araç tercihi.Yardım Lütfen

sahin_turgay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkaşlar corsa ve fiesata arasında kalmıştım ama corsada karar kıldım.
Ancak dizel mi benzinli mi ona bir türlü karar veremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Dizel sesini pek sevmiyorum. Daha mı masraflı olur. (Yakıt hariç tabi :) )bir de 75 hp. düşük devirlerde sıkıntı olur mu?
Yılda yaklaşık 10.000 km. yapacağım. Araç genelde şehir içinde kullanılacak.Dizel almaya değer mi? Arada 4.000 tl fark var. Bir belki de 4-5 yıl sonra satacağım. Hesaplamama göre 4.5 yıl sonra aradaki fark kapanıyor. Ayrıca satarken 2 araç arasında en çok hangisinde değer kaybı olur. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekküler.

Araçlar
1.4 16V ECOTEC​
TWINPORT (Enjoy)

1.3 CDTi ECOTEC​
DiZEL (Enjoy)

turgay aramıza hoş geldiniz forum kurallarınagöre ilk önce kendnizi üye arşivine tanıtmanız gerekiyor
http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=11

tercih meselesine gelince corsa dizellerin sesi yüksek denecek kadar değildir benzinli bir araç arasında ses farkı fazla yok
4 5 yıl kullancaksanız ve yılda 10000 km yapacam diyorsanız bence dizel ki 5 yıl sonra aracınız 50 60 bin km civarı olacaktır ve km de düşük olacağı için daha rahat ve daha yüksek fiyata satılacaktır
i corsaların yakıt tüketimleri hakkında bilgi almak için
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=26920 linkten takip edebilirsiniz bence dizel şimdi benzinli alıp sonradan lpg taktırmayı düşünen bir çok arkadaşımız forumda bulunmaktadır aklınıza takılacak bir sorununuz olursa burda size yardımcı olmaya çalışırız
75 beygir corsa size yeter mi ??? o biraz sizin sürüş şeklinize ve araçtan ne beklediğinize bağlı eğer test aracı varsa kullanıp kararınız ona göre vermenizz 75 beygir bile alsanız chip ile yükseltilebiliyorr

Kesinlikle Ali abiye katılıyorum.
Bende 90hp dizeli var çok memnunum 80lira 25-26lt mazot ile 550km yaptım ş.içi eğer yanlış hesaplamadıysam 16-17 krş'a geliyor km de.Benzinli alıp lpg ile uğraşacağıma dizel alırım kafam rahat olur zaten bagaj ufak birde lpg tankı :( satarkende düşük kmli dizeli çabuk elden çıkarırsın sorun olmaz :)

Benim aracım 2007 model 40bin km anca oldu :)

Dizel aldım. Çok teşekküler.

Allah güle güle kullanmak nasip etsin, çok güzel seçim olmuş.

Geri